Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

PIRÁTSKÁ LOĎ pro inspiraci - narozeninový dort dle Apetitu

0.0
PIRÁTSKÁ LOĎ pro inspiraci - narozeninový dort dle Apetitu

Potřebné ingredience

není tedy zdaleka dokonalý, byl můj první tohohle typu, ale je domácí :-)))). Vše je jedlé, i plachty:-)

120 gr másla, změklého + trocha na vymazání plechu hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání plechu 300 gr moučkového cukru 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť 480 gr polohrubé mouky 1 a 1/2 balíčku prášku do pečiva 3 balíčky vanilinového cukru 3 lžíce citronové šťávy 300 ml mléka
Na krém:
500 gr sýru typu žervé (my použili lučinu) 100 gr moučkového cukru 3 lžíce holandského kakaa lahvička hnědého potravinářského barviva (to jsem nepoužila)
Na ozdobu:
1 řádka čokolády na můstek bonbony, želé tyčinky, případně sušenky trubičky na stěžně plachty vystřižené z (jedlého) papíru

Postup přípravy

kopíruji z Apetitu:
Doba přípravy: 40
Pečení: 30-40 minut
Počet porcí: 6-10
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Plech s vyšším okrajem (přibližně o rozměrech 40 x 25 centimetrů) (já měla klasický vysoký plecha dávala jsem o 1/3 ingrediencí na korpus více) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou. Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky utřete ve větší misce do pěny – nejrychleji a nejlíp to jde elektrickými metlami. Potom přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechen vanilinový cukr.

2. V jiné (naprosto čisté!) misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho přidejte k těstu. Na závěr vlijte citronovou šťávu. Pokud je těsto příliš tuhé, nařeďte ho trochou mléka. Přesuňte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny. Pak vpichem špejle vyzkoušejte, zda je korpus hotový – pokud na špejli ulpí vlhké drobečky, ještě ho na chvíli vraťte do trouby. Hotový piškot nechte vychladnout a pak ho podle našeho obrázku rozkrájejte na čtyři díly: trup lodi, příď a záď.

3. Teď si připravte krém: utřete žervé s moučkovým cukrem a kakaem. Do směsi můžete nakapat potravinářské barvivo; záleží na tom, jak tmavý krém chcete mít.

4. Sestavte loď, ,sešpendlete‘ ji špejlemi a seřízněte příď. Dort přeneste na tác a potřete hnědým krémem. Zapíchněte čokoládu jako můstek; z bonbonů vyrobte zábradlí, záchranné kruhy a další detaily. Plachty připevněte na trubičky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie