(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Páj "Santa Fé"
Potřebné ingredience
1kg mleté hovězí,trochu oleje, sůl, ml.pepř, oregano, velká jemně nakrájená cibule,
6 čerstvých rajčat, malá konzerva sterilizovanej kukuřice,
1 šálek kukuřičnej mouky /nebo krupice/, 2 šálky vody, 2 lžíce másla,
strouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
1. Mleté maso opékáme na vymaštěné pánvi a často mícháme, až se začne drobit. Posolíme, přidáme pepř, oregano všechno podle chuti a velkou drobně nakrájenou cibuli. Smažíme.
2. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, vyjmeme semínka a nadrobno pokrájíme. Přidáme ke směsi na pánvi.
3. Když směs zhoustne /asi po 10 minutách/, vmícháme do ní malou konzervu okapané kukuřice, krátce osmažíme a odstavíme.
4. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku a vodu, postavíme na mírný oheň, přidáme máslo a mícháme, dokud směs nezhoustne.
5. Do kulaté jenské mísy /nebo zapékací mísy/ dáme vrstvu masité směsi, na ni rozetřeme těsto s mouky a pečeme asi 30min.
6. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-15min až se sýr rozpustí a začne tmavnout.
Páj se podává teplá, je však dobrou pochoutkou i na druhý den.
2. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, vyjmeme semínka a nadrobno pokrájíme. Přidáme ke směsi na pánvi.
3. Když směs zhoustne /asi po 10 minutách/, vmícháme do ní malou konzervu okapané kukuřice, krátce osmažíme a odstavíme.
4. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku a vodu, postavíme na mírný oheň, přidáme máslo a mícháme, dokud směs nezhoustne.
5. Do kulaté jenské mísy /nebo zapékací mísy/ dáme vrstvu masité směsi, na ni rozetřeme těsto s mouky a pečeme asi 30min.
6. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-15min až se sýr rozpustí a začne tmavnout.
Páj se podává teplá, je však dobrou pochoutkou i na druhý den.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé