Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Páj "Santa Fé"

0.0
Páj "Santa Fé"

Potřebné ingredience

1kg mleté hovězí,trochu oleje, sůl, ml.pepř, oregano, velká jemně nakrájená cibule,
6 čerstvých rajčat, malá konzerva sterilizovanej kukuřice,
1 šálek kukuřičnej mouky /nebo krupice/, 2 šálky vody, 2 lžíce másla,
strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

1. Mleté maso opékáme na vymaštěné pánvi a často mícháme, až se začne drobit. Posolíme, přidáme pepř, oregano všechno podle chuti a velkou drobně nakrájenou cibuli. Smažíme.
2. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, vyjmeme semínka a nadrobno pokrájíme. Přidáme ke směsi na pánvi.
3. Když směs zhoustne /asi po 10 minutách/, vmícháme do ní malou konzervu okapané kukuřice, krátce osmažíme a odstavíme.
4. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku a vodu, postavíme na mírný oheň, přidáme máslo a mícháme, dokud směs nezhoustne.
5. Do kulaté jenské mísy /nebo zapékací mísy/ dáme vrstvu masité směsi, na ni rozetřeme těsto s mouky a pečeme asi 30min.
6. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-15min až se sýr rozpustí a začne tmavnout.

Páj se podává teplá, je však dobrou pochoutkou i na druhý den.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie