Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Dušený květák babičky Schwarzové

0.0
Dušený květák babičky Schwarzové

Potřebné ingredience

květák, máslo, sůl

Postup přípravy

Syrový květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (můžete použít i sádlo), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v tuku. Ke konci dušení, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový. Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.
Recept jsem převzala i s názvem z jiných internetových stránek, tímto se za to původní autorce omlouvám, ale přišlo mi líto neseznámit i další kuchařky s takovou dobrotou. Moje děti tuhle úpravu milují, a tak se nemusím dělat s obalovaným květákem :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hamam 5. 10. 2009, 13:06
tak jsme právě dopapali :-) a je to opravdu výýýborné a přitom jednoduché a hlavně rychlé (Y) (Y) (Y) zařazuji do našeho jídelníčku ;-) ;-) ;-)
ita2 31. 10. 2009, 16:08
@hamam děkuji (F)
fatimaa 9. 7. 2009, 21:22
Je to opravdu výýýýborné!!!!! přitom naprosto jednoduchá příprava a výsledek excelentní,děkuji paní Ivo co nejdříve znovu zopakuji (X) (flower)
Iva193 3. 7. 2009, 15:56
Dobrý den, tak jsem dnes udělala a nestačila jsem se divit. Opravdu to bylo skvělé. Nasypala jsem ten květák rovnou na místu nových brambor s máslem a za chvíli nic nezbylo :-). Moc děkuji a už rozesílám dál. Ivona r.
ita2 7. 7. 2009, 14:04
@Iva193 to mě opravdu těší, že chutnal (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie