(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Dušený květák babičky Schwarzové
Potřebné ingredience
květák, máslo, sůl
Postup přípravy
Syrový květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (můžete použít i sádlo), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v tuku. Ke konci dušení, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový. Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.
Recept jsem převzala i s názvem z jiných internetových stránek, tímto se za to původní autorce omlouvám, ale přišlo mi líto neseznámit i další kuchařky s takovou dobrotou. Moje děti tuhle úpravu milují, a tak se nemusím dělat s obalovaným květákem :-)
Recept jsem převzala i s názvem z jiných internetových stránek, tímto se za to původní autorce omlouvám, ale přišlo mi líto neseznámit i další kuchařky s takovou dobrotou. Moje děti tuhle úpravu milují, a tak se nemusím dělat s obalovaným květákem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hamam
(upraveno)
5. 10. 2009, 13:06
tak jsme právě dopapali a je to opravdu výýýborné a přitom jednoduché a hlavně rychlé zařazuji do našeho jídelníčku
ita2
(upraveno)
31. 10. 2009, 16:08
@hamam
děkuji
fatimaa
(upraveno)
9. 7. 2009, 21:22
Je to opravdu výýýýborné!!!!! přitom naprosto jednoduchá příprava a výsledek excelentní,děkuji paní Ivo co nejdříve znovu zopakuji
Iva193
(upraveno)
3. 7. 2009, 15:56
Dobrý den, tak jsem dnes udělala a nestačila jsem se divit. Opravdu to bylo skvělé. Nasypala jsem ten květák rovnou na místu nových brambor s máslem a za chvíli nic nezbylo . Moc děkuji a už rozesílám dál. Ivona r.
ita2
(upraveno)
7. 7. 2009, 14:04
@Iva193
to mě opravdu těší, že chutnal