Rizoto
Potřebné ingredience
upečené vepřové (i libový bůček nebo jakékoliv jiné maso), výpek, hrášek, zmražená zelenina, steril. papriky - nemusí být, sůl, pepř, masox, trochu vody.
Postup přípravy
Když zbyde maso - nakrájím na kousky, nechám uvařit rýži - trochu víc, aby malinko lepila, považím zmraženou zeleninu a do vývaru dám kousek (dle množství) masoxu rozpustit. Pak už jenom smíchávám - rýži do toho maso, povařenou zeleninu a hrášek (když není mražený mám vždy v plechovce), steril. papriku, sůl, pepř, zaliji trochou vývaru s masoxem a přidám trochu výpeku. Vše s citem, aby z toho nebyla kaše. Musí to být mokré a kompaktní. Pak dělám kopečky na talíř a sypu sýrem, když je.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé