Kakaový koláč
Potřebné ingredience
.....
Postup přípravy
KAKAOVÝ KOLÁČ
na těsto: 400g hl. mouky, 250g cukru moučka, 30g kakaa, 1 žloutek, 250g hery, 1 prášek do pečiva, 1 pol. lžíci mléka, tuk na vymazání plechu.
Na náplň: 750g tvarohu, 3 žloutky, 1 lžíci pudinkového prášku, 300g cukru, 250 ml mléka
Postup: Z mouky, cukru, žloutku, hery a kakaa a mléka vypracujete hladké těsto. Rozdělíte na dvě koule a uložte alespoň na dvacet minut do lednice. Připravte si nápln. Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky, mlékem a pudinkem. První kouli nastrouhejte na plech vymazaný tukem a vysypaným moukou, narvch rovnoměrně rozetřete vrstvu tvarohové náplně. Na ni nastrouhejte druhou kouli a pečte při mírnější teplotě cca třicet minut.
na těsto: 400g hl. mouky, 250g cukru moučka, 30g kakaa, 1 žloutek, 250g hery, 1 prášek do pečiva, 1 pol. lžíci mléka, tuk na vymazání plechu.
Na náplň: 750g tvarohu, 3 žloutky, 1 lžíci pudinkového prášku, 300g cukru, 250 ml mléka
Postup: Z mouky, cukru, žloutku, hery a kakaa a mléka vypracujete hladké těsto. Rozdělíte na dvě koule a uložte alespoň na dvacet minut do lednice. Připravte si nápln. Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky, mlékem a pudinkem. První kouli nastrouhejte na plech vymazaný tukem a vysypaným moukou, narvch rovnoměrně rozetřete vrstvu tvarohové náplně. Na ni nastrouhejte druhou kouli a pečte při mírnější teplotě cca třicet minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
26. 7. 2009, 18:08





nahlásit