Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Krůtí roláda plněná slaninou,špenátem a syrem se šťouchanými brambory (recept byl zveřejněný na líbku od jednoho hodného človíčka tak se s vámi také podělím)

0.0
Krůtí roláda plněná slaninou,špenátem a syrem se šťouchanými brambory (recept byl zveřejněný na líbku od jednoho hodného človíčka tak se s vámi také podělím)

Potřebné ingredience

krůtí prsa /jde to i z kuřecích, ale je to piplačka/
listovy špenát
cibule
stroužek česneku
trochu smetany na šlehání
slanina na plátky
tvrdý sýr
máslo
sůl, vegeta

příloha
Nové brambory
1 svazek čerstvé majoránky nebo jiné bylinky
3 jarní cibulky
máslo

Postup přípravy

Česnek a cibuli nakrájíme na jemno, rozpustíme máslo a necháme zesklovatět. Přidáme listový špenát, promícháme a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, dochutíme solí a vegetou a necháme vystydnout.
Krůtí nebo kuřecí prso prokrojíme a přes fólii rozklepeme na plát. Osolíme, poklademe plátky slaniny, sýru /můžeme přidat žampiony/ a vychladlým špenátem. Zabalíme a svážeme provázkem, opět trochu osolíme.
V pánvi rozpálíme olej a roládu prudce ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče s kouskem másla podlijeme trochou vody a pečeme velmi pozvolna při 120 °C asi hodinu a půl. Během pečení každých patnáct minut přeléváme.
Mladé brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Scedíme téměř všechnu vodu, přidáme máslo a rozmačkáme společně se sekanou majoránkou a jarní cibulkou. Dochutíme solí.

Jen podotknu, ze sem nedodržela pečení na 120 stupňů, páč mam debilní troubu, takže v tomto směru u mě proběhla improvizace :) (stejně jako u slečny od které mam tenhle recept)
Výsledek je ale mňamkovej

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie