Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kachní játra v sádle

0.0
Kachní játra v sádle

Potřebné ingredience

Kachní játra, kachní sádlo z pečené kachny , případně vepřové sádlo - nejlepší je německé hřbetní balené v kostce.

Postup přípravy

Do malého kastrůlku dám rozehřát sádlo, do horkého sádla dávám " škvařitt " menší kousky jater, nesolené, míchám, ať se nepřichytí ke dnu, a za 15 minut jsou hotové. Můžou se jíst za tepla, okapané od tuku, nebo se játra dají do malých skleniček , zalejí se horkým sádlem a zavíčkují. Jsou ke konzumaci za studena.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marcela+ 20. 11. 2010, 21:46
Dobrý večer, tento recept mám už od mé mamky a babičky... (Y) (Y), je to opravdová delikatesa. (L) (L), někdy používám i kuřecí játra, do jater zapíchnu 2,3 hřebíčky když peču, je to vynikající. Mějte se krásně a dobrou chuť Marcela :-$ :-$
nigina 4. 8. 2009, 15:51
Ludka, prosím Vás, to sú játra z obchodu alebo z vykrmenej kačice? Lebo to je zrejme rozdiel, však? Môžem použiť aj tie z obchodu? Díky (L) Ja robievam takú falošnú kačaciu pečienkovú paštétu z kuracej pečene (játra) a je to lepšie ako taká francúzska, čo predávajú v obchode. Keby ste sa chcela mrknúť, (F) tak tu http://nasavareska.blogspot.com/2008/08/peen-patta.html
mlsounka 4. 8. 2009, 16:22
@nigina *-) já mívám játra jen kupované *-) tak neposoudím, jestli je domácí kachna lepší ;-) určitě se to dá udělat i z kuřecích jater (clamp) ale ty kachní nebo husí játra jsou jemnější (pl) a asi tak jdou uškvařit i vepřové játra (L)
sympatie 4. 8. 2009, 11:59
Určitě to bude dobré, ale nejsem si jista, jestli bych to ustála..... :-)
jbanca 4. 8. 2009, 7:44
ahoj,jen poznámka,pokud tyčovým mixerem rozbiješ a stačí jen osolit a je z toho skvělá paštika.Čerstvý chleba na to mladou cibulku ,nebo papriku a je to na několik večeří,dělám to i zdrůbežích jater.Vanička sádla a asi 40dkg.kuřecích jater,podusit pomalu v sádle a pak mixer a sůl a je hotovo. (Y)
mlsounka (upraveno) 4. 8. 2009, 16:16
@jbanca :-$ to je zdlouhavé ;-) stačí rozmačkat vidličkou a se sádlem namazat na chleba (jidlo) + nějakou zeleninu (Y) kdo rád játra - je to žrádýlko (hello) ale to rozmixované je pro ty, kterým játra vadí - takhle nepoznají, z čeho ta pomazánka je ! (Y) (Y) (Y)
Bylinka1 3. 8. 2009, 23:40
...něco pro žlučníkáře ;-) ;-) ;-).
mlsounka 4. 8. 2009, 14:51
@Bylinka1 ;-) tak pro ty nic ani na podívání 8-| ;-)
Bylinka1 4. 8. 2009, 16:04
@mlsounka Já mám ráda treščí játra,tak tohle by mi beztak taky chutnalo (H).Naštěstí netrpím na žlučník |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie