Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

brumíci

0.0
brumíci

Potřebné ingredience

Inspirace u maminky ID 123185
2 dcl polohrubé mouky, 1 dcl cukru, 1 dcl mléka, 1/2 dcl oleje, 1/2 kypřící prášek, 1/2 vanilkový cukr, 1 vejce - možno 1 lžička kakaa, aby byli hnědí

Postup přípravy

z přísad udělat těsto, nalít do formy asi do polovičky - hodně vykyne. Pekla jsem asi na 170 stupňů a asi 20 minut. Jen musím ještě vychytat vymazání, protože se mi nechtěli méďové vyklopit, tak jsem jim musela pomoct. Při přemísťování pozor, těsto je hodně křehké - jednoho jsem přelomila :o(

a je to

Druhý pokus byl pro ostudu, třetí stojí za to. Krásně vyskočili z formy, ani jsem nemusela pomáhat. Vymazala jsem Ramou a vysypala polohrubou moukou. Hrubá došla :o( Těsta bylo tak tak, ale nakonec mají bříška pěkně naducaná.

a ještě ozdobit - očička dělala naše 3 letá Lucinka

podle receptu Báry 25238. Úplně skvěle se vyklápěly a výborně chutnaly. Jen 3letá dcera si je chtěla vylepšit šlehačkou, že prý "pošlehačkované Grumínky zbožňuje".

samozřejmě musíme ozdobit lentilkama, čím jiným. Očička a pusinky jsem zdobila bílou polevou z pytlíku, ale není to ono. Hrozně rychle to teklo. Zdobení musím ještě vychytat.

dělala jsem klasiku, piškotové těsto a nožičky hnědé. Jen jsem si nechala málo těsta, na ručičky nezbylo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

inaina 20. 8. 2011, 19:08
Od pondělka forma na brumíky v LIDLU (Y) (Y) (Y)
Bára D. 14. 8. 2009, 8:36
Leni, ty teda jsou (L), krásně nazdobení (clamp)
Lucka Houska 13. 8. 2009, 13:11
Leni jsou opravdu k nakousnutí. A chválím malou pomocnici (F) (hello)
Jiniska k 10. 8. 2009, 13:11
Vypadají úžasně, (Y) (Y)jen tu formu na ně sehnat pořád nemůžu. (child12) (child3)
Zofulinka 11. 8. 2009, 8:40
@Jiniska k Jindřiško s tou formou to chce trpělivost. Sehnala jsem ji na MMB, ozvala se mi maminka, která ji nepoužívá. Jinak v květnu jsem ji viděla v Lidlu, ale tenkrát jsem nevěděla, že ji budu potřebovat :-@ Je to od Fackelmana. Je taková jako plechová. Obvolala jsem Tescomu - ti už je nedělají a některé maminky psali Horizont, ale ti mají divné netové stránky, tam jsem to nenašla. Tak snad ji taky seženete, držím pěstičky. Lenka.
Hnědovláska 8. 8. 2009, 10:00
Formu si někde seženu a zkusím udělat,akorát jsem chtěla vědět,co to máte v prostředku? :-$ Vypadá to na čokoládu.Je to tak? A ještě tu máte napsané kakao,aby byli hnědí,ale Vy je celý nemáte hnědé.Tak nevím ;-) Tak poradte (H) Hezké léto (child1) (child2) (plaz)
Zofulinka 11. 8. 2009, 8:38
@Hnědovláska to hnědé je opravdu kousek čokolády. Ale medvěd hroooozně nakynul, tak to bylo málo. Kakao tam je psané, aby třeba tlapky a bříško mohly být hnědé, ale já si zapomněla nechat těsto :-@
michalka30 7. 8. 2009, 20:59
(Y) (Y) (Y)Vypadaj krásně.Prosim vás kde ste sehnala formu.
Zofulinka 11. 8. 2009, 8:43
@michalka30 Míšo, formu jsem sehnala na MMB. Chce to trpělivost a dokolečka aktualizovat inzerát. On se určo někdo ozve. Takhle jsem si psala s maminkou, která asi měsíc čekala, ale vyplatilo se. Ta moje forma je z Lidlu. Prý dělá i Tescoma, ale na trhu nejsou. Tak čekat, jestli se najde maminka, která ji doma nevyužívá. Koukala jsem do receptů, že některé mamky mají vícero plechů, protože recepty mají na dvojitou dávku. Držím pěstičky, určitě se vám brzy někdo ozve. Lenka.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie