ČERTÍCI
Potřebné ingredience
kynuté těsto jako na vánočku, rozinky, kandované ovoce, oříšky na ozdobu, vajíčko a rozpuštěné máslo na potření
Postup přípravy
P. S. Pečeme s mamkou každý rok jako výslužku na Mikuláše! :-)
Z bochánku těsta vyválíme váleček...
Nahoře i dole nařízneme nožem.....
Uprostřed mírně zploštíme a nožem uděláme dva zářezy (vypadá to jako když má čert ruce v kapsách). Z rozinek nebo hřebíčku uděláme oči, nos a pusu......
Kousek těsta vyválíme jako žížalu, podložíme čertovi hlavu.....
Asi dvakrát obtočíme (slouží jako šála) a konce zapracujeme, tak, aby se nám šála nerozmotala.....
Takto připravené čertíky vkládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a upečeme
Po upečení potíráme rozpuštěným máslem.
Detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé