(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Gurmánská pórková polévka

Potřebné ingredience
co nejdelší světlá část pórku - nakrájet na kolečka. ***
kousek másla ***
vývar nebo voda a sůl, solčanka či jiné oblíbené dochucovadlo ***
hladká mouka na zahuštění ***
sklenička smetany na vaření ***
Postup přípravy
Někdy místo na oběd chodíme z práce jenom na polévku do jedné moc fajn restaurace. Na "Francouzskou cibulačku s modrým sýrem". Nedalo mi to a musela jsem si ji tuhle udělat i doma... i když jsem měla jenom pórek. Asi ji nedělají v takové zjednodušené rychloúpravě, ale chuťově si dovolím konkurovat :-)))
Na másle orestujeme kolečka pórku a zalijeme vývarem (nebo vodou). Uvedeme k varu a dochutíme. Ve vodě rozkvedláme hladkou mouku a vlijeme do vroucí polévky, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme např. s petrželkou a s houstičkama zapečenýma se sýrem, ale není nutné.
Na másle orestujeme kolečka pórku a zalijeme vývarem (nebo vodou). Uvedeme k varu a dochutíme. Ve vodě rozkvedláme hladkou mouku a vlijeme do vroucí polévky, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme např. s petrželkou a s houstičkama zapečenýma se sýrem, ale není nutné.

varianta se sýrovou houstičkou :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lukrato
(upraveno)
25. 5. 2007, 21:10
Nóóóóóó, vypadá senzačně !!!! Miluju smetanové polévky... Určitě vyzkouším a to hned zítra - mám pórek i smetanu.... A když budete mít chuť, zkuste ode mě Krémovou květákovou - ta je taky úúúžasná a mám tam i pórkovou s knedlíčky - ta je taky supr....



nahlásit

artep
(upraveno)
26. 5. 2007, 13:51
@Lukrato
tak doufám, že to dobře dopadlo a chutnalo
Tu vaši květákovku už mám v oblíbených, taky vypadá úžasně. Ono jde na tomhle principu udělat prakticky cokoliv - my dnes měli špenátovou smetanovou
jste moc šikovná kuchařinka, jak jsem koukala k vám "do mmb kuchařky"




nahlásit

LuciPísek
(upraveno)
25. 5. 2007, 20:38
Tu taky dělám, akorát mouku kvedlam primo ve smetaně a nakonec to mixuju a je to móóc dobrý! JO, a občas do toho při vaření přimíchám listový salát, je prý hodně zdravý, pak je to tedy trochu do zelena, ale taky mňam!



nahlásit

artep
(upraveno)
26. 5. 2007, 2:09
@LuciPísek
ten salát, doufám, tam dáváš syrovej nakonec, aby enzymy nekřičely ?!







nahlásit