Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

domácí pesto třikrát jinak

0.0
domácí pesto třikrát jinak

Potřebné ingredience

co nejvíc čerstvé bazalky ***
stroužky česneku ***
olivový olej ***
sůl ***
a ...

Postup přípravy

varianta I. - s píniema (jak to dělají italové)

hrst píniových semínek rozmixovat v olivovém oleji se špetkou soli na tekutší kaši. Úplně na závěr přeršovaným sekáním vmíchávat bazalku (ne hned s oříškama, dlouhým mixováním hořkne), dokud není pesto akorát husté. . Nandat do skleničky nebo kelímku, navrch zalít olivovým olejem a dát do lednice. Vydrží i několik týdnů - odebírat a vždy zase zalít olejem, aby to nehnědlo.
Italové tam dávají rovnou i parmezán. Je to možné, ale stačí ho přidat až do patřičného jídla.

varianta II. - s loupanýma mandlema nebo neloupaným vlašákama
Je to dosupnější varianta téhož, chuť maličko jiná ale taky super. Postup stejný.

varianta III. - se slunečnicovýma semínkama
Opět "česká úprava" - v Lidlu se dá koupit půl kila za pár kaček, i tohle pesto je pořád moc dobré.

Pesto je kouzelná záležitost. Za pár minut máte báječné těstoviny, ochucený toast, originální polévku.... prostě, MY PESTO MILUJEME :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie