(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bezinkový likér
Potřebné ingredience
2 kg bobulek zralého černého bezu, 1 l vody, 1 kg krystalového cukru, mletá káva, voda, 1/2 l rumu
Postup přípravy
2 kg otrhaných bobulek bezu svaříme s litrem vody. Po zchladnutí vymačkáme přes plátýnko. Do získané šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme 10 minut. Před ukončením varu přidáme kávu uvařenou ze ¼ l vody a 2 - 3 lžic mleté kávy (podle chuti) - bez socu. Necháme vychladnout a přidáme ½ litru rumu. Dobře rozmícháme a plníme do lahví.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
23. 6. 2010, 16:13
Zeptám se možná hloupě, ale tu vodu, ve které se bezinky svařují, už se dál nepoužívá, že ne?