Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Rákosziho tvarohové řezy

0.0
Rákosziho tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Nahlédla jsem do slovenského MMB a tam mě na první pohled zaujal tenhle úžasný koláček. Hned jsem ho upekla a je opravdu vynikající. Sice trochu pracnější, ale pro mě je to vždycky výzva dokázat si, že to dokážu.

Postup přípravy

Těsto: 30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg Hery, 15 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 vejce a 1 žloutek, špetka soli.
Náplň: 50 dkg tvarohu (vaničkového), 15 dkg moučkového cukru, 4 žloutky, sníh ze 2 bílků, 4 zarovnané lžíce dětské krupičky, trošku rumu, 1 vanilkový cukr, rozinky.
Sníh: 3 bílky, 12 dkg krupicového cukru, 1 čajová lžička octa.
Pikantní marmeláda.

Postup: Na vále zpracujeme těsto, dělá se výborně. Necháme chvíli v ledničce odpočinout. Plech 30 x 40 cm vytřeme papírem od Hery, vyválené těsto pomocí válečku přeneseme na plech a předpečeme 10 minut na 190°C. Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech surovin, natřeme ji na horký základ, (když potřesete plechem, tak se krásně srovná) a dáme dopéct dalších 15 minut. Troubu necháme zchladnout na pouhých 100°C, i koláč jsem nechala trochu vychladnout. Pak vyšleháme sníh, zdobičkou nebo sáčkem stříkáme mřížky, do mezer mezi ně lžičkou děláme kopečky marmelády a koláč dosušíme v troubě na 100°C ještě 30 minut.
Krájíme každou řadu čistým nožem, namočeným ve studené vodě. Jinak se bude mřížka lepit na nůž a nebude to hezké.

s rynglovou marmeládou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 8. 2009, 21:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie