Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Borůvkový koláč

0.0
Borůvkový koláč

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 10 g droždí, 100 ml mléka, 40 g krup.cukru, 150 g polohrub.mouky, 40 g Hery, 2 žloutky, špetka nastrouhaného muškát.oříšku, špetka soli, Hera na vymazání formy.
Na náplň: 400 g borůvek nebo jiného sezón.ovoce, např.meruněk.
Na zdobení: moučk.cukr

Postup přípravy

1. Připravíme kvásek. rozdrobíme droždí, které se lžičkou cukru rozmícháme ve 2 lžících vlažného mléka, a zahustíme lžící mouky. Několik minut necháme na teplém místě vzejít kvásek.
2. V míse promícháme zbylou mouku a cukr, špetku muškát.oříšku a soli.
3. Do směsi přidáme žloutky, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Vše promícháme, přidáme rozpuštěnou Heru a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Těsto během kynutí dvakrát vařečkou propracujeme.
4. Koláčovou formu vymažem Herou a vyložíme do ní vykynuté těsto. Borůvky očistíme a rozprostřeme je na těsto.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut dozlatova (dle zkušenosti se peče i déle).
Hotový koláč necháme vychladnout a pocukrujeme (dávám ještě žmolenku).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie