OVÁL S GERBERAMI***DO ORANŽOVA***

Potřebné ingredience
Ovál o rozměrech 33x22cm....
Těsto:8 vajec(z bílků sníh),45dkg moučkového cukru,50dkg hladké mouky,1,5 prášku do pečiva,300ml oleje,200ml vroucí vody...udělala jsem těsto a přidala do 1/3 kakao
Krém:4 milena čokoládky,4 vejce,30dkg moučkového cukru,2 másla
Marcipán:4 lžíce oleje,6 lžic pšeničného sirupu,40dkg sušeného mléka,40dkg mouč. cukru,asi 60ml teplé vody,mandlové aroma,barvivo
Postup přípravy
Po upečení jsem obrátila,teplé vyklopila z formy a po vychladnutí rozkrojila nadvakrát.První díl jsem promazala 3 druhy marmelády(meruňková,borůvková,třešňová),proložila nektarinkama,přiklopila dílem korpusu,ten jsem promazala krémem a dala vršek korpusu.Celé jsem pomazala krémem a nechala do druhého dne v chladu.
Krém z milena čokoládek:čokolády nechám rozpustit v páře,přidám cukr a vejce a mixérem míchám,potom ještě mixuji chvilku mimo páru.Po vychladnutí přidám do másla.
Druhý den potahuji marcipánovou hmotou,kytičky jsem si připravila den předem.

hotové gerbery

připravený mramor k pečení

marmeláda+nektarinky

a jde se na zdobení

gerbery jsou na místě

detail

prvně jsem tam dala žluté motýlky,pak jsem změnila...

...na červené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































































