Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vláčný koláč

0.0
Vláčný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 300g polohrubé mouky, 100g másla nebo Hery,100g krupicového cukru,4lžičky studené vody,1vejce,1/2 prášku do pečiva Náplň:podle chuti.Použila jsem tvarohovou a makovopovidlovou+nakládané meruňky. Množství těsta vychází na koláčovou formu o průměru 26cm.

Postup přípravy

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem zastřihnutým do kola,abychom si nemusely dávat práci s vymazáváním a vysypáváním formy. Pak si připravíme těsto - všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.Malou část hotového těsta oddělíme,(to aby zbylo na mřížky).


Těsto do připravené koláčové formy můžeme buď nahrubo nastrouhat a nebo vyválet na placku,válíme přímo na připraveném pečícím papíře a pak jen přesuneme do formy.A pak můžeme použít např.tuto náplň:Do 1 vaničkového tvarohu zamícháme 2lžíce krupic.cukru a 1/2 vanilkového,1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku,řádně promícháme a všechnu tuto hmotu natřeme rovnoměrně na připravené těsto již čekající v koláčové formě:-)
Pak 3 lžíce povidel rozmělníme ve 3-4 lžících rumu,nasypeme k nim ještě 4-5lžic mletého máku a pěkně promícháme.Pak na tvarohovou hmotu klademe lžičkou povidlovomakové bobánky a ještě ozdobíme půlkami meruněk.Poté se pustíme do mřížek-Zbylé těsto vyválíme na placku,nakrájíme ji na cca 1,5cm široké nudle,z nichž na povrchu koláče tvoříme mřížky.Vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme cca 45-50minut při 190°C a ke konci teplotu snížíme na 160°C a necháme dopéct.

Mřížky samozřejmě není nutné dělat:-)) Dobrou chuť ! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 9. 2009, 22:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 20. 9. 2009, 20:01
Mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jazavka 20. 9. 2009, 11:52
...mnam, vyzera veeeelmi jedlo.... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 20. 9. 2009, 10:15
(Y)tohle je super křehký koláč...taky dělávám, ale na velký plech, takže dvojitou dávku...mám v albu, jen ještě do těsta přidávám vanilkový cukr a citronovou kůru...ale je fakt skvělý (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie