Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 76 návštěvníků)

Ovocný koláč

0.0
Ovocný koláč

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru,1 hrnek mléka (může být i jogurt, kyška, podmáslí) , půl hrnku oleje, 2-3 vejce (podle velikosti), prášek do pečiva, ovoce - borůvky, meruňky, švestky, jahody,rebarbora, rybíz, třešně, maliny,ostružiny, hrušky, broskve co vás prostě napadne a na posypku máslo, cukr, pol. a hl. mouku

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme a vylejeme na vymazaný a hrubou nebo polohrubou moukou vysypaný plech. Na těsto nasypeme omyté a okapané ovoce a posypeme posypkou. Pečeme ve vyhřáté troubě dokud posypka nezezlátne a pak už přeji dobrou chuť :o)

Posypka, změklé máslo zpracujeme nejlépe rukama s cukrem (dávám podle chuti a kyselosti ovoce) a moukama (dávám půl na půl), protože dělám od oka nevím přesnou gramáž, ale měla by mít konzistenci pevnou a drolivou, né lepivou.

před upečením

detail,borůvky, mńam :o)

...........

švestkový

..........................

tentokrát jsem to zkusila i do muffinkových košíčků

muffinky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 9. 7. 2015, 19:46
(clamp) (clamp) (clamp)
blaxa 15. 7. 2012, 11:52
Děkuji za recept (L) je výborný, dala jsem ještě na horu tvaroha pak borůvky a vynechala posýpku(nemám jí rada) Pekla jsem v mikrovnce a za 16min hotová je to strašně rychlý koláč a je ňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Tereza K. 28. 2. 2012, 12:04
Děkuji (F) už se peče :-) Ke (C) bude určitě skvělí pohostím i kamarádku co příde za chvilku na návštěvu (hello)
xlmakrela 21. 3. 2012, 19:28
@Tereza K. (L) (L) (L) (L) Terez není zač, u nás je moc oblíbený a v létě kyž je čerstvé ovoce tak se peče hodně (L) (L) (L) (L)
Vera N 23. 7. 2011, 9:46
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie