Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Beťárská polévka(zelňačka trochu jinak)

0.0
Beťárská polévka(zelňačka trochu jinak)

Potřebné ingredience

suroviny: 50 g sádla,100 g cibule,2 PL rajčatového protlaku,10 g ml.červené papriky,100 g uzeného masa(v mém případě česneková kýta),350 g kysaného zelí,2 bobkové listy,1 ČL kmínu,1 ČL soli,2-3 stroužky česneku,1,5 l vody,200 ml smetany ke šlehání(může být i kysaná,ale já mám zelí kyselé dost,proto šlehačka),2 PL hl.mouky,trocha ml.pepře,vegeta,100 g párků.

Postup přípravy

Nadrobno posekanou cibulku osmahneme na sádle,přidáme protlak,ml.papriku a trochu podlejeme vodou.Do tohoto základu přidáme na kostičky nakrájené uz.maso a vše spolu dusíme do poloměkka.Potom přidáme zelí,bobek,kmín,rozetřený česneka sůl,dolejeme vodou a uvaříme do měkka.Mouku rozkvedláme se smetanou,vlejeme do polévky a převaříme.Nakonec dochutíme pepřem,vegetou a přidáme nakrájený párek,který už jen lehce povaříme.Polévka je dost sytá,ale výborná je k tomu bageta.Přeji dobrou chuť.

suroviny

základ z cibulky,protlaku a papriky na sádle

nyní již se zelím,no vypadá to skoro stejně,ale neva

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anubis25 15. 9. 2010, 23:30
Výborná polévka |:o) |:o) |:o), už jsem ji dělala několikrát a moc jsme si pochutnali (Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl), děkujeme za receptík (flower) (flower) (hello).
Murr2 16. 9. 2010, 7:48
@anubis25 Lucko,děkuji za pochvalu (L) jsem moc ráda,že vám chutnalo (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie