(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Beťárská polévka(zelňačka trochu jinak)

Potřebné ingredience
suroviny: 50 g sádla,100 g cibule,2 PL rajčatového protlaku,10 g ml.červené papriky,100 g uzeného masa(v mém případě česneková kýta),350 g kysaného zelí,2 bobkové listy,1 ČL kmínu,1 ČL soli,2-3 stroužky česneku,1,5 l vody,200 ml smetany ke šlehání(může být i kysaná,ale já mám zelí kyselé dost,proto šlehačka),2 PL hl.mouky,trocha ml.pepře,vegeta,100 g párků.
Postup přípravy
Nadrobno posekanou cibulku osmahneme na sádle,přidáme protlak,ml.papriku a trochu podlejeme vodou.Do tohoto základu přidáme na kostičky nakrájené uz.maso a vše spolu dusíme do poloměkka.Potom přidáme zelí,bobek,kmín,rozetřený česneka sůl,dolejeme vodou a uvaříme do měkka.Mouku rozkvedláme se smetanou,vlejeme do polévky a převaříme.Nakonec dochutíme pepřem,vegetou a přidáme nakrájený párek,který už jen lehce povaříme.Polévka je dost sytá,ale výborná je k tomu bageta.Přeji dobrou chuť.

suroviny

základ z cibulky,protlaku a papriky na sádle

nyní již se zelím,no vypadá to skoro stejně,ale neva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anubis25
(upraveno)
15. 9. 2010, 23:30
Výborná polévka
, už jsem ji dělala několikrát a moc jsme si pochutnali
, děkujeme za receptík
.












nahlásit

Murr2
(upraveno)
16. 9. 2010, 7:48
@anubis25
Lucko,děkuji za pochvalu
jsem moc ráda,že vám chutnalo



nahlásit