Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená :-))

0.0
Zeleninová polévka s pohankou (našich dětí oblíbená  :-))

Potřebné ingredience

300 kořenové zeleniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, kousek cibule, 20 g tuku, 30 g pohanky, kousek bujónu v kostce, 4 lžíce strouhaného sýra, petrželka, sůl, cca 8 dl vody

Postup přípravy

Pohanku propláchneme studenou vodou, spaříme vařící vodou, vsypeme do trochu horké vody, osolíme a uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na tuku, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou. K téměř měkké zelenině přidáme pohanku, protlak, bujón a ještě chvilku povaříme. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a drobně usekanou petrželkou.

DOBROU CHUŤ!!!

(jako zeleninu používám jakoukoliv mraženou směs, co zrovna najdu v lednici)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

radkin 10. 10. 2007, 15:37
Musím pochválit paní Míšu za bezva recept, měli jsme už možnost ochutnat a polévka je opravdu výborná, zase nějaká obměna, měla výbornou chuť (asi ten rajčatový protlak), moc nám chutnala. Příští týden je na jídelníčku naplánovaná opět. Ještě jednou díky. Radka s Matýskem (jablka)
lang 4. 8. 2007, 16:08
Vyzkoušela jsem ji (akorát taky místo masoxu dávám bio bujón Wurzl ze zdravé výživy) a je naprosto výborná. Chtěla jsem ji udělat znovu a kooooonečně jsem zas ten váš recept našla, tak už si ho raději ukládám. Jo a protože jsem neměla pohanku, jen pohankovou lámanku, použila jsem ji (vaří se jen chvililinku) a bylo to super. (clamp)
MíšaC 4. 8. 2007, 16:38
@lang Jsem ráda, že vám chutná! A lámanku používám také (a raději) (Y), ale ne vždy jí seženu... (F)
12435 12. 6. 2007, 23:38
Dělám jí podobnou,ale místo masoxu přeci jen šáhnu po bylinkovém bujonu z bio prodejny :-))
Zdenda1 12. 6. 2007, 11:24
Také pohankou zahušťuji zeleninové polévky (Y) Terezce to chutná (a že je vybíravá!) a určitě je to zdravější než jíška :-) Někdy zkusím přidat ten protlak a sýr,mňam ;-)
MíšaC 12. 6. 2007, 20:21
@Zdenda1 Mám pocit, že právě tyto 2 suroviny u nás tak bodují ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie