Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Hříbková polévka s pohankou a dýní

0.0
Hříbková polévka s pohankou a dýní

Potřebné ingredience

Hříbky (hrst sušených, zamrazených), 3 brambory, 1 mrkev, hrst pohanky, nastrouhaná miska dýně, sušená bazalka, pažitka, petržel, hladká mouka, kysaná smetana, sůl, majoránka, máslo.

Postup přípravy

Na másle osmažíme hříbky, brambory na kostičky, mrkev na kostičky, nastrouhanou dýni, zalijeme vodou a necháme 10 min vařit. mezitím si připravíme v hrnku asi 2 lžíce hl. mouky s vodou (rozkvedláme aby nebyly hrudky) a nalijeme do vroucího základu a zamícháme, osolíme, přidáme bylinky a hrst pohanky lámanky. Vaříme 15 min. ochutíme dle chuti a podáváme na talíři se lžíci zakysané smetany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucinka1976 16. 6. 2009, 14:15
Vypadá moc dobře a určitě taky výborně chutná (Y) (Y) (Y) (L)
cherrycake 17. 6. 2009, 13:53
@Lucinka1976 děkuji, hříbky udělají své (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie