(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hříbková polévka s pohankou a dýní

Potřebné ingredience
Hříbky (hrst sušených, zamrazených), 3 brambory, 1 mrkev, hrst pohanky, nastrouhaná miska dýně, sušená bazalka, pažitka, petržel, hladká mouka, kysaná smetana, sůl, majoránka, máslo.
Postup přípravy
Na másle osmažíme hříbky, brambory na kostičky, mrkev na kostičky, nastrouhanou dýni, zalijeme vodou a necháme 10 min vařit. mezitím si připravíme v hrnku asi 2 lžíce hl. mouky s vodou (rozkvedláme aby nebyly hrudky) a nalijeme do vroucího základu a zamícháme, osolíme, přidáme bylinky a hrst pohanky lámanky. Vaříme 15 min. ochutíme dle chuti a podáváme na talíři se lžíci zakysané smetany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lucinka1976
(upraveno)
16. 6. 2009, 14:15
Vypadá moc dobře a určitě taky výborně chutná




nahlásit

cherrycake
(upraveno)
17. 6. 2009, 13:53
@Lucinka1976
děkuji, hříbky udělají své

nahlásit