Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kuře v županu

0.0
Kuře v županu

Potřebné ingredience

1 kuře, 100 g pečeného vepřového masa nebo 100 g mletého masa, 100 g měkkého salámu, 100 g žampiónů, 1 vajíčko, 1/2 dcl rumu, olej, pepř, sůl

Na těstíčko
300 g polohrubé mouky, 50 g tuku (Hera), 1 vajíčko, 2 lžičky octa, voda, lžička soli

Na omáčku
250 ml vývaru, 250 ml smetany, maizena (světlá jíška), podravka, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a opepříme. Na oleji je opečeme po každé straně asi 10 minut. Mezi tím podusíme žampióny. Vepřové maso, salám a žampióny společně umeleme. Do této směsi přidáme vajíčko, rum a dochutíme dle chuti. Dále si připravíme z mouky, tuku, octa, vajíčka, vody a lžičky soli vláčné těsto, které rozdělíme na čtyři stejné díly a rozválíme. Na rozválené pláty těsta rozdělíme mletou směs. Do této směsi obalíme kuře a vše uzavřeme do těsta. Do vymazaného pekáčku vložíme kapsy, několik krát propíchneme vidličkou a pečeme asi 30 minut do zlatové barvy. Omáčku připravíme ze smetany, vývaru a maizeny. Vše společně promícháme a dáme vařit, má vzniknout hustší omáčka, kterou dochutíme solí, pepřem a podravkou. Po upečení kapsy na talíři poléváme omáčkou a bez přílohy ihned podáváme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie