Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

BUBLANINA I BÁBOVKA- výborná, jednoduchá

0.0
BUBLANINA I BÁBOVKA- výborná, jednoduchá

Potřebné ingredience

25 dkg mlet. cukru ( v tom množství je i jeden vanilkový cukr), 30 dkg polohr. mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 dcl oleje, 2dcl vlaž. vody.

Postup přípravy

žloutky utřít s cukrem do bílé pěny, postupně přidávat olej. Až je vymíchaný, dávat na střídačku po částech vodu a mouku. Pak ušlehaný sníh z bílků a úplně na závěr zbyteček mouky s práškem do pečiva.
Pokud děláme bublaninu, těsto na vymazaný a vysypaný plech, poklást ovocem a péct ve vyhřáté troubě 180 st necelých 20 min.
Pokud bábovku, pečeme ve formě 180 st 40 i více minut a zkoušíme špejlí.
Dělám takhle všechny výborné bublaninky, teď jsem vyzkoušela dát na část plechu navrch na těsto nalámanou "Nugátovou pochoutku"- nejlevnější Českou čokoládu ze Zory Olomouc (dcerka má hrozně ráda BEBE- Brumík a zkouším, jestli to bude podobné a dobré) Až to nakrájím, napíšu- ještě je to horké!
No a samozřejmě je to i výborná bábovka- do jiné misky odeberu část hotového těsta a dám kakao, ořechy atd...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lekvar 15. 6. 2007, 16:09
Tak ten Brumík vyšel dost dobře, myslela jsem, že se ta čokoláda rozpustí, změklo to, ale nalámané kousky zůstaly celé. Chuťově výborné, na jeden plech určitě odhaduji dvě čokolády. Já dělala třešňovou bublaninu, tak jsem dala část plechu třešně a část Zoru.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie