(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Meruňkovo - vlašsko ořechová buchta mojí Schwiegermutter
Potřebné ingredience
250g masla, 200g cukru, 1 van. cukr, spetka soli, spetka mlete skorice, 4 vejce, 2 lzice mleka, 375g hl. mouky, 1 prdopec., 100g nastrouhane horke cokolady, 1 lzice rumu, merunky cerstve - hodne zrale nebo konzervovane, 150g vl. orechu, mouckovy cukr na posypani
Postup přípravy
Maslo, cukr, van. cukr, sul, skorici, utreme a pridavame po jednom vejci i mleko a rum, vyslehame, pak pridame mouku s praskem do peciva. Do hotove hmoty uz jen opatrne vmychame nastrouhanou cokoladu. Hmotu nalijeme do pekace s pecicim papirem a pravidelne rozprostreme. Nakonec klademe okapane a osusene merunky, stranou se slupkou na testo a do kazde merunky dame pulku jadra vl. orechu. Dame pect na 160´C ca 30-40min. Hotove pocukrujeme.
Syrova
Upecena
S cukrikem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
29. 9. 2016, 18:13