Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

Kapučínový dort - velmi lahodnýýýý

0.0
Kapučínový dort - velmi lahodnýýýý

Potřebné ingredience

Čokoládová vrstva:
150 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
30 ml likéru


Korpus:
210 g hladké mouky
120 g másla
35 g cukru
špetku muškátového oříšku


Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
75 g cukru + sáček van. cukru
30 g kukuřičného škrobu (maizeny)
lžíce rumu
10 g instantní kávy (2 lžíce)
2 velká vejce


Poleva:
180 g husté zakysané smetany
30 g cukru

Postup přípravy

Uvedené množství je na malou dortovou formu. Pro kuchařinky s větším počtem mlsných jazýčků uvedu i gramáž na klasickou dortovou formu o průměru 24 cm.
Čokoládová vrstva: 200 ml smetany ke šlehání, 250 g hořké čokolády, 50 ml likéru
Korpus: 280 g hladké mouky, 170 g másla, 50 g cukru, špetku muškátového oříšku
Tvarohová náplň: 750 g tvarohu, 100 g cukru + 2 sáčky van. cukru, 40 g kukuřičného škrobu (maizeny), 2 lžíce rumu 15 g instantní kávy (3 lžíce), 3 velká vejce
Poleva: 240 g husté zakysané smetany, 40 g cukru

Nejprve si připravíme čoko vrstvu svařením smetany s čokoládou. Po odstavení přilijeme likér (použila jsem
Barbero) a dáme do lednice.
Z mouky, másla, cukru a muškátového oříšku připravíme těsto, které pak dáme do máslem vymazané formy a prsty upěchujeme na okraje a dno. Bezvadně se dá uhladit obrácenou lžící. Na takto připravený korpus nalijeme čoko hmotu a dáme na chvilku do mražáku, aby nám vše ztuhlo a na čokoládu se mohla dát tvarohová náplň. Tu připravíme rozpuštěním kávy v troše vody nebo rumu. Přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce zašleháme vejce. Náplň dáme do formy a dáme péct na 170 stupňů, v horkovzdušné na 150 stupňů na hodinu.
Po hodině vytáhneme z trouby a na dortík nalijeme polevu ze zakysané smetany smíchané s cukrem.
Vše se dá ještě na 10 minut do trouby dopéct a je hotovo.
Dortík se musí nechat vychladit, min. tři - čtyři hodiny. Ale chlazení přes noc je samozřejmě nej....
Dortík je velmi jedlý. Pro milovníky dezertíku ke kafíčku je jako dělaný.... a hlavně není vůbec náročný, jak by se mohlo zdát. Chuťový výsledek mnohonásobně převyšuje přípravu. Rozhodně je to kousek na ohromení návštěvy, či tchýně.....

čoko hmota připravená do lednice... tentokrát jsem měla hmotu z hořké čokolády a ledových kaštanů, prže ani jednoho nebylo dost

upěchované těsto ve formě

nalitá čoko hmota a šup s tím do mražáku

tady už i s tvarohovou náplní, nachystaný na pečení

upečený, s mlsnými prstíky jako bonus, jen nakrojit

první vzorek pro nej nedočkavce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vikuša 30. 6. 2010, 14:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)
onasi 28. 2. 2010, 19:15
mmmm, tak jsem se právě rozhodla, že ho zítra udělám! už jsme na něj opět dostali chuť! (zajic) je VYNIKAJÍCÍ!!!
Jiruska 4. 11. 2009, 19:49
ochutnala jsem ho od švagrové, která ho dělala a musím potvrdit, že je opravdu famózní... chci ho určitě taky zkusit! (^)
zjelenice 5. 11. 2009, 12:32
@Jiruska ... díky za pochvalu (Y) určitě stojí za to, ho vyzkoušet (H)
lalela 1. 11. 2009, 18:58
vypadá mooooc krásně (clamp)
Martina Sokolová 25. 10. 2009, 15:30
ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli se krémy hodí i na promazání klasických dortů?
zjelenice 26. 10. 2009, 10:03
@Martina Sokolová Marti, myslím, že krémy se můžou použít i na klasické dorty, není tam nic, co by v dortíku neobstálo... ale sama zkušenost nemám. Na klasické dortíky já používám jiné krémy. Tak ať se podaří... tak či tak... (hello)
zdenka131 25. 10. 2009, 7:37
Včera so ho robila. Je rýchly a výborný. Vďaka za recept.
zjelenice 26. 10. 2009, 19:13
@zdenka131 ...tak to jsem ráda, že chutná. (Y) A moc mě těší, že ho někdo další vyzkoušel ;-)
onasi 15. 10. 2009, 9:47
Zuzko, tak jsme ho vyzkoušela a je úúžasný! s těstem byla snadná práce, čokoládová náplň byl apo upečení nepopsatelně výborná, tvarohová krásně jemná, opravdu mňamka. Dnes budu dělat další, zkusím změnu, polovinu tvarohové náplně ochutím kávou a druhou třeba vaječným koňakem.díky za inspiraci!!!! (Y)
zjelenice 15. 10. 2009, 21:05
@onasi teeeeeda Dášo, moc a moc děkuju. Od Vás mě to moooooc těší, opravdu. Mám totiž od Vás taky pár receptíků a vím, že jste bezva kuchařinka... ;-) Dejte pak vědět, jak se povedl Váš další pokus s obměnou. (Y)
tmavovláska 10. 10. 2009, 12:27
Teda ten vypadá luxusně (Y) (Y) (Y) (zajic) určitě vyzkouším |:o) |:o)
zjelenice 11. 10. 2009, 19:44
@tmavovláska ...jen zkuste. Jsem zvědavá, jak bude chutnat :-$ (hello)
chopper Jája 9. 10. 2009, 17:49
teče mi slina po bradě (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
zonoro 9. 10. 2009, 17:10
Vypadá přímo luxusně! A šup s ním do oblíbených (Y)
marcela54 9. 10. 2009, 17:02
krásný a určitě i výborný zkusím díky |:o) ;-) (Y) (Y)
zjelenice 9. 10. 2009, 19:47
@marcela54 ... doufám, že pak dáte vědět, jak chutnal ;-)
navia 9. 10. 2009, 12:26
Jak velká je "malá" dortová forma?
zjelenice 9. 10. 2009, 12:39
@navia malá dortová forma má průměr 20 cm, klasická dortová (velká) má 24 cm.
Egreska 9. 10. 2009, 12:18
Fííííííííííha,tak to uz hej...vyzera fantasticky (Y) (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 9. 10. 2009, 12:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie