Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Pudinkový dort - nepečený

0.0
Pudinkový dort - nepečený

Potřebné ingredience

0,5 l mléka, 0,5 l šlehačky, 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 vanilkový pudink, trochu rumu, 2-3 banány, 2 balíčky piškotů (nebo 1 velký rodinný balíček)

Postup přípravy

Mléko, šlehačku, cukr, mouku a žloutky rozmixujeme a vzniklou směs povaříme. Až se začne směs vařit, vlijeme rozmíchaný pudink a krátce vaříme do zhoustnutí a povaření jako klasický pudink. Necháme vychladnout. Do dortové formy (nebo do srnčích hřbetů) vyskládáme vrstvu piškotů,pokapeme rumem (na navlhčení piškotů), potom namažeme částí krému, na to naklademe na kolečka nakrájené banány, opět trochu krému, na to vrstvu piškotů, zakápneme rumem, krém, banány a pořád střídáme až do vyplnění formy. Piškoty dáváme i na boční stranu formy, aby šel potom dobře vyklopit. Dort musí být ukončen opět vrstvou piškotů. Přikryjeme alobalem a dáme cca na den vychladit a ztuhnout do ledničky. Je potřeba, aby piškoty do sebe natáhly vlhkost a aby se rozlinula chuť banánů.
Pokud chceme mít dort vzhledově hezčí, můžeme pak ztuhlý a vyklopený dort na talíři přelít čokoládou a ozdobit například hroznovým vínem. Jednotlivé krájené kousky (trojúhelníčky) položím při servírování řeznou stranou na talířek a celý vršek ozdobně zastříkám šlehačkou ve spreji a ozdobím banánem nebo hroznovým vínem.
Je to neuvěřitelná dobrůtka!!! Všichni se jen olizují a chtějí přidat!

Pokud chcete pudinkový dort dělat pro malé děti, můžete místo rumu na navlhčení piškotů použít například šťávu z kompotu.

Dort necháme v ledničce cca den ztuhnout a odležet a potom vyklopíme na talíř - viz fotka před nazdobením. Uvedený dort se již více zdobit nemusí, protože stejně potom nakrájené kousky dortíku zdobíme na talířku stříkanou šlehačkou a ovocem. Čokoládovou polevou jsem dort nazdobila jen při příležitosti dceřinných narozenin, aby byl hezký i na první pohled, ale ta čokoláda tam není zase až tak důležitá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 1. 2. 2007, 16:18
Tak jsem zkoušela recept a jen chci upozornit, že se paní Jana asi uklepla a místo vanilkového cukru má být vanilkový pudink. Bez toho pudinku je to divné, ale na druhý pokus jsem tam vmíchala ten pudink a už je to mňamka!!! (Y)
jafo (upraveno) 7. 3. 2007, 23:43
@ KDEPAK, NESPLETLA JSEM SE ! Já mám v receptu opravdu psaný vanilkový cukr. Možná to zní divně, že se dort jmenuje pudinkový a přitom se tam žádný pudink nedává, ale já mám tento recept už asi 2 roky a dortík jsem podle něj dělala už mockrát a ten krém je moc dobrý. S pudinkem jsem to nikdy nezkoušela ... potom ten krém musí být hutnější a pevnější, ale i tamten v lednici krásně ztuhne. Příště tedy vyzkouším. Jana :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie