(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Čokoládová roláda s jahodami
Potřebné ingredience
150g tmavé čokolády,2 pol.lžíce vody,6 vajec,180g cukru krupice,30g hl.mouky,1 pol.lžíce kakaa
NÁPLŇ: 300ml smetany na šlehání,80g jahod nakrájených na plátky,ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Plech vyložíme pečícím papírem.
Čokoládu rozehřejeme za stálého míchání ve vodě a necháme mírně vychladnout. Vejce šleháme s cukrem do husté pěny asi 10minut. Tenkým praménkem do ní za stálého šlehání vlijeme čokoládu. Mouku a kakový prášek prosijeme a "zabalíme" do pěny. Těsto nalijeme na plech. Pečeme v troubě při teplotě 200'C asi 12 minut. Pečící papír zaprášíme mírně moučkovým cukrem a překlopíme na něj upečený plát těsta. Papír,na němž se těsto peklo,odstraníme. Těsto zabalíme i s čistým papírem na pečení,přikryjeme vlhkým ubrouskem a necháme vychladnout.
Ušleháme tuhou šlehačku.
Těsto rozbalíme,upravíme na něj plátky jahod a šlehačku. Roládu znova zablíme,pocukrujeme a nakrájíme.
Je výborná!!!
Čokoládu rozehřejeme za stálého míchání ve vodě a necháme mírně vychladnout. Vejce šleháme s cukrem do husté pěny asi 10minut. Tenkým praménkem do ní za stálého šlehání vlijeme čokoládu. Mouku a kakový prášek prosijeme a "zabalíme" do pěny. Těsto nalijeme na plech. Pečeme v troubě při teplotě 200'C asi 12 minut. Pečící papír zaprášíme mírně moučkovým cukrem a překlopíme na něj upečený plát těsta. Papír,na němž se těsto peklo,odstraníme. Těsto zabalíme i s čistým papírem na pečení,přikryjeme vlhkým ubrouskem a necháme vychladnout.
Ušleháme tuhou šlehačku.
Těsto rozbalíme,upravíme na něj plátky jahod a šlehačku. Roládu znova zablíme,pocukrujeme a nakrájíme.
Je výborná!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé