Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Čokoládová roláda

0.0
Čokoládová roláda

Potřebné ingredience

roláda : 3 vejce, 70 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 5 g kakaa ***
krém : zbyl mi z dortu - 1 l mléka, 4 čokoládové pudinkové prášky, 100 g cukru, 250 g másla, 250 g Hery, 200 g čokolády na vaření, 5 lžic rumu***kompotované višně, banán***
poleva : 80 g másla, 80 g cukru moučky, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce studeného mléka ***kupovaná bílá cukrářská poleva na počmárání

Postup přípravy

Postup je jednoduchý - na těsto ušlehat celá vejce s cukrem do husté bílé pěny ( asi 7 minut el.šlehačem na maximální rychlost) a pak do ní opatrně "zahrabat" mouku smíchanou s kakaem. Rozetřít na pečicí papír ( já ho pro jistotu pomazala máslem, šel krásně dolů) a dát do předehřáté trouby na 180°C péct asi 7 - 9 minut. Pak smotat i s papírem, nechat vychládnout, rozmotat, sloupnout papír, namatlat krém, poskládat ovoce ...měla jsem zbytek višní z dortu, tak na půlce byly ty a na druhé banán nakrájený na půlkolečka. Opatrně zamotat, nechat vychladit v lednici. Polít čoko polevou a počmárat bílou polevou.
Krém bude stačit z poloviny udaných surovin, možná i míň, mně zůstal zbytek z dortu...Postup je na plnou dávku...Z litru mléka, 4 pudinků a 100 g cukru uvařit hladký pudink ( část mléka dát ohřát k varu, vmíchat ve zbytku mléka rozmíchané pudinkové prášky s cukrem a povařit dohladka - stále míchat!), přendat jej do misky, přetáhnout potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup a nechat zvolna vychladnout. Třeba půl dne nechat stát na lince...Pak rozšlehat elektrickým šlehačem a do rozšlehaného vešlehat změklé máslo a Heru. Vyšlehat dohladka. Pak po trochách vešlehat rozpuštěnou vlahou čokoládu a rum pokojové teploty ( ! aby se krém nesrazil...).
poleva : ve vodní lázni rozpustit máslo, vmíchat cukr a kakao a ve studeném mléce rozmíchaný Solamyl. Míchat do hladka a lesku.

půlka s višněmi

půlka s banánem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

helulka 10. 2. 2009, 17:51
Mňááám , vypadá nebezpečně jedle (Y) (Y) (clamp) (clamp)
backa 10. 2. 2009, 17:18
S těmi višněmi vypadá nádherně a ten krémik :-p hned bych si dala ke (C)
hanys77 10. 2. 2009, 17:43
@backa :-$díky za pochvalu, už je poslední kousek :-$ (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie