Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Těsto na pizzu

0.0
Těsto na pizzu

Potřebné ingredience

250 vlažného mléka, 1 vejce, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sádla, 250 g pol. mouky, 250 g hl. mouky, 2 malé odměrky suš. kvasnic dělám i sladkou verzi...těsto stejné jako na pizzu, jen do sladké verze přidávám 2 lžíce rumu, 100 g cukru, citr. kůru a 1 vanilk. cukr

Postup přípravy

dám v tomto pořadí do pekárny a dám na program hnětení a kynutí. Plním libovolně. Dávka vyjde přesně na dva plechy klasické velikosti.

plním libovolně.....těsto je fakt univerzální a dobře zpracovatelné

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Admin84 31. 10. 2022, 13:29
test
arcobaleno 29. 1. 2010, 14:13
sádlo do pizzi??? ;-)
buxus 27. 10. 2022, 11:11
@arcobaleno 84. Je možné dělat kvalitní pizza těsto bez jakéhokoli přidání tuku nebo oleje?
Ano, to je. Ve skutečnosti se to běžně dělá.



85. Jaké mohou být výhody přidání oleje nebo tuku?
Olej pomáhá v těstě uchovat některé chuťové složky, které jsou uvolňovány během pečení, ale není nutné přidávat tuk nebo olej pro dosažení dobré kvality těsta. Mimo to, některé druhy olejů nebo tuků (olivový olej, vepřové sádlo, atd) mohou zlepšit celkový chuťový profil finálového těsta.



86. A nevýhody?
Ve skutečnosti olej působí jako změkčovadlo, ale v případě, že oleje nepoužijeme více než je doporučované množství, nebude mít tato vlastnost objektivní vliv na kvalitu těsta.
Zvyšuje energetickou hodnotu.



87. Jaké množství oleje se doporučuje?
2-3% váhového množství použité mouky.



88. Jaké druhy olejů nebo tuků se při výrobě těsta používají?
Jsou to hlavně olivový olej, poskytující velmi charakteristickou chuť, kukuřičný olej nebo vepřové sádlo, které se hojně využívá v latinskoamerických zemích. Sádlo nám poskytne velmi unikátní chuť ve finálovém těstě.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie