(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ŠPANĚLSKÁ PLNĚNÁ JABLKA -

Potřebné ingredience
* 4 velká jablka * 2 vejce * 2 lžíce krystalového cukru * 1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy
Tento recept jsem našla v časopise a protože se mi zdál jednoduchý, zkusila jsem to .-) Všem nám (babička, manžel, všechny děti i já :-))) ) chutnalo a tak se podělím ......
Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince (dobře to šlo kávovou lžičkou), aby vznikly hlubší důlky. Jablka položíme na pečící papír na plech a dáme do trouby rozpéct. Pekla jsem v horkovzdušné na 250°C asi 20min. Poznáte, když ta slupka bude taková vrásčitá:-)
Ve velmi malém množství vody rozvaříme cukr. Tady jsem nevěděla a tak jsem udělala karamel, jinak si myslím, že by to byla vlastně jen oslazená voda (?) Do hotového karamelu zamícháme žloutky a zatím necháme stranou.....
Z bílků + trochy cukru ušleháme hustý sníh. Mezitím se nám půlky jablek pěkně rozpekly a tak je vytáhneme z trouby- TU ALE NEVYPÍNÁME. Do důlků dáme stejné množství té kašičky ze žloutků a karamelu. Potom zdobičkou do které jsme si nandaly sníh, pěkně nazdobíme horní část jablíček a posypeme trochou vanilkového cukru. Opět vložíme do trouby a když je sníh růžový (což je za pár minut), vyndáme a je hotovo.
Je to moc dobré a lepší jíst ještě vlahé.
Dobrou chuť!!!
Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince (dobře to šlo kávovou lžičkou), aby vznikly hlubší důlky. Jablka položíme na pečící papír na plech a dáme do trouby rozpéct. Pekla jsem v horkovzdušné na 250°C asi 20min. Poznáte, když ta slupka bude taková vrásčitá:-)
Ve velmi malém množství vody rozvaříme cukr. Tady jsem nevěděla a tak jsem udělala karamel, jinak si myslím, že by to byla vlastně jen oslazená voda (?) Do hotového karamelu zamícháme žloutky a zatím necháme stranou.....
Z bílků + trochy cukru ušleháme hustý sníh. Mezitím se nám půlky jablek pěkně rozpekly a tak je vytáhneme z trouby- TU ALE NEVYPÍNÁME. Do důlků dáme stejné množství té kašičky ze žloutků a karamelu. Potom zdobičkou do které jsme si nandaly sníh, pěkně nazdobíme horní část jablíček a posypeme trochou vanilkového cukru. Opět vložíme do trouby a když je sníh růžový (což je za pár minut), vyndáme a je hotovo.
Je to moc dobré a lepší jíst ještě vlahé.
Dobrou chuť!!!

mňam...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lenjax
(upraveno)
21. 10. 2008, 22:15
Ahojky, tak jsem dneska zkoušela udělat jablíčka podle Vašeho receptu pro přítele
a ten si to moc chválí
akorát jsme měli malá jablíčka tak se to tak uplně nepovedlo. Jinak mám to vyfocené tak vložím fotky do rodinných fotek tak se pak mrkněte
..... Jsou opravdu super




nahlásit

bubble
(upraveno)
22. 6. 2007, 15:08
Andrejko, a když jste rozpékala, tak jste to měla řezem nahoru nebo dolů? Vypadá to dobře

nahlásit
penguin
(upraveno)
22. 6. 2007, 15:49
@bubble
JITKO DOBRÝ DEN
MĚLA JSEM TO ŘEZEM NAHORU, ALE ASI JE TO FUK
PŘIPRAVTE SE, ŽE ŠŤÁVA BUDE Z JABLEK TROCHU TÉCT (PROTO JE DOBRÝ TEN PEČÍCÍ PAPÍR) TO JE ALE NORMÁLKA
, POKUD BUDETE ZKOUŠET, PÍSNĚTE, JAK CHUTNALO. JE TO PROSTĚ TAKOVÁ LEVNÁ NENÁROČNÁ JEDNOHUBKA
ANDY





nahlásit