Legendární řezy Tatran

Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva.
Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky Solamylu.
Meruňkový džem, meruňkový kompot (půlené plody).
2 smetany ke šlehání + 2 ztužovače.
Postup přípravy
Základní suroviny smícháme a upečeme piškot.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu, přidáme cukr, ocet a Solamyl. Hutný sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut na 160 stupňů, poté zeslabíme teplotu pod 100 stupňů a 20-30 minut dosoušíme.
Piškot potřeme meruňkovou marmeládou a přiklopíme obráceným plátem bezé. Necháme v chladu odpočinou.
Poté nakrájíme na kostky a ozdobíme šlehačkou a polovinou meruňky.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu, přidáme cukr, ocet a Solamyl. Hutný sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut na 160 stupňů, poté zeslabíme teplotu pod 100 stupňů a 20-30 minut dosoušíme.
Piškot potřeme meruňkovou marmeládou a přiklopíme obráceným plátem bezé. Necháme v chladu odpočinou.
Poté nakrájíme na kostky a ozdobíme šlehačkou a polovinou meruňky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
22. 10. 2009, 15:57








nahlásit

Pavluseee
(upraveno)
26. 10. 2009, 14:57
@Ilonáček



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
22. 10. 2009, 7:42



nahlásit

Pavluseee
(upraveno)
22. 10. 2009, 8:40
@
Díky, Heli.



nahlásit