(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
RYCHLOŠNECI - aneb recept co dům dal s postupem i pro nekuchařinky a pár vychytávek
Potřebné ingredience
listové těsto, špekáčky ( nebo jakýkoliv salám), sýr ( tvrdý, tavený, či niva), kečup ....... a třeba ještě koření, česnek, sezamová či jiná semínka nebo mák a koření na posyp, rozkvedlané vejce na potření
Postup přípravy
Špekáčky a sýr hodím do ultimate choperu- normálně jak mi to přijde pod ruku- jen to tedy trošku pokrájím aby se to tam vešlo- mám centrum od ETY, ale půjde to určitě čímkoliv jiným sekacím pomocníkem- rozsekám zkrátka na "kaši", přidám kečup ( množství dle oka- kaše se lépe spojí- zkrátka aby to šlo mazat) a šup s touto kejdičkou hezky rozmazat na vyválený plát listového těsta ( válím na tenko). Zarolovat do válečku( já ho mám vždy asi tak 4cm v průměru), pokrájet na asi 1 cm kolečka ALE NECHAT u sebe ( krájím nožem pilkou, s tím mi to jde nejlíp), takto pokrájené to pomažu ze všech stran, které se nedotýkají válu. Nasypu si posýpku ( mák, semínka, koření) na vál a postupně beru kolečko po kolečku do ruky a mažu část, která ležela na ploše a rovnou celé kolečko po obvodu pokutálím v posypu a šup s tím na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec ještě potřu horní plochu ( nemusí být) a posypu ( taky nemusí být). Peču zprudka tak na 180-190°C- horkovzduch.Na jeden můj plech se mi vejdou šneci z jednoho plátu! (ne z celého balení)obyčejného mraženého listového těsta a hmota cca z 2 malých buřtíků a cca 10dkg tvrdého sýra. Teď naposledy jsem přidala i prolisovaný česnek a na některé šnečky nasypala pálivé grilovací koření. Jdou i s nivou, nebo jakýmkoliv jiným zbytkem třeba taveného sýra. Kaše sice vypadá nevábně, ale výsledek vám určitě každá návštěva pochválí. Švagrová- má pikantnější radši zase přidává steakové koření, zkrátka co kdo má rád. Z foteček vidíte, že i kombinace sezamu a máku je možná a mňam mňam... Dobrou chuť
rozválený plát už s hotovou hmotou
zarolováno
krájím- pilkou nožem a nechám na vále u sebe.... budu potírat...
pomažu vajíčkem a chystám se obalovat v posýpce
pomažu stranu, kterou váleček ležel na ploše a obaluji- zakutálím do posypu
šnečci na plechu, už jen potřít vrchní stranu, posypat ( obojí nemusí být) a šup do trouby - peču zprudka tak 180°C-190°C na horkovzduch
Hotovo, upečeno, dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
26. 10. 2009, 13:28
LAILA
(upraveno)
24. 10. 2009, 9:05
šneky z listového milujem a dělám často, jen je to pracenější, určitě vyzkouším tuhle fintu se směsí díky, díky
mrakinka
(upraveno)
24. 10. 2009, 7:26
mňammmmmmm,
Jitule64
(upraveno)
24. 10. 2009, 7:12