(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka
Potřebné ingredience
cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu. Ještě teplé podáváme, nebo si necháme na druhý den v lednici. Já do odstaveného horkého kompotu ještě přidávám jako bonus hrstku mražených ostružin, malin, jahod, nebo rybízu. Vynikající kompot k jakémukoli jídlu, nebo i samotný. A skvělé využití i nakyslých letních jablek co by jinak skončily v kompostu, takhle jdou do kompotu :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hannnah
(upraveno)
21. 7. 2014, 15:19

nahlásit

mikky.h
(upraveno)
3. 7. 2007, 15:39
Vzhledem k tomu,že máme každoročně až 2,5 tuny jablek
,tak název receptu je pro nás úsměvný..







nahlásit

Siťa.
(upraveno)
4. 7. 2007, 11:59
@mikky.h
chichi tak moštovat
mňam mňam ale sbírat bych to nechtěla





nahlásit

Lukrato
(upraveno)
3. 7. 2007, 9:19
Jablkový kompot M.I.L.U.J.Ů.Ů.Ů.Ů.Ů. !!!! Když je pořádně vychlazený, jsem schopná sežrat celej hrnec !!!!!
Ale sqělý je i vlažný !!!

nahlásit

petrulka
(upraveno)
5. 7. 2007, 12:40
@Lukrato
Taky ho miluju, dělávala ho maminka


nahlásit