Zámek
Potřebné ingredience
... pro moji tříletou oslavenkyni. Měl sice původně vypadat úplně jinak, ale nakonec jsem ho nějak splácala. Původně jsem jej chtěla potahovat hmotou z marschmallows, ale měla jsem málo cukru a nějak se mi to nedařilo.
Korpus mramorový (podle receptu "Onasi", ale může být jakýkoliv) - trojitá dávka, marmeláda, čokoládový krém, zmrazené jahody, kulaté sušenky, zmrzlinové oplatky, čokoláda na vaření hnědá a bílá, ozdoby.
Postup přípravy
Nejdřív jsem upekla korpus: ze dvou dávek na plech a ještě jeden klasický kulatý
Připravila jsem si krém a čtvery kulaté sušenky a všechny jsem je spojila krémem k sobě do čtyř delších válečků - budoucí věže.
Válečky (slepené sušenky) jsem zabalila do alobalu a dala ztuhnout do lednice do druhého dne.
Korpusy jsem několikrát prokrojila, namazala domácí jahodovou marmeládou a čokoládovým krémem, který jsem proskládala mraženýma jahodama (ty jsem nejdřív nechala trochu rozmrznout a nakrájela jsem je na plátky, aby to lépe sedělo na sobě). Celý korpus (oba) jsem omazala a do spodního jsem v rozích vykrojila otvory pro osazení věží. Nechala jsem ztuhnout v lednici.
Jako "ozdůbky" jsem si připravila figurky z čokolády na vaření ztuhlé ve formičkách na sádrové odlitky.
Rozpustila jsem si hnědou čokoládu a také bílou, do které jsem přidala malinko červené potravinářské barvy. Chtěla jsem zámek růžový.
Nejdříve jsem potřela hnědou čokoládou věže a nechala v lednici ztuhnout a potom "růžovou" čokoládou zbytek hradu. Trvalo mi to celou věčnost a stejně jsem nedokázala mít čokoládu rovnou. Nevím, jak to ty profesionálky dělají!
Zmrzlinové oplatky jsem taky natřela čokoládou a krémem přilepila na věže jako střechu.
Nakonec jsem celý dort dozdobila. Namalovala dveře, přilepila okna (čverečky čokolády), přilepila kytičky a figurky.
Pohled shora
Ještě z boku
A taky ze zadu - tam je kůň.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé