(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kynuté ovocné knedlíky
Potřebné ingredience
-ovoce podle chuti -50 dkg polohrubé mouky -1 sáček sušeného droždí (7 g) -3/4 lžičky soli -1 vejce -1 dl vlažného mléka -1,5 dl vlažné vody -4 lžíce cukru moučka (trochu vrchovaté) -4 lžíce oleje. Na hotové knedlíky -máslo, cukr, tvaroh
Postup přípravy
Do mouky přimícháme sušené droždí, přidáme ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Zpracované těsto lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme dobře vykynout. Klidně 1,5 – 2 hodinky.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a podle toho jak máme velké jahody si nařežeme čtverce. Jahody do těsta dobře zabalíme a necháme je ještě na vále dokynout asi 10 – 15 minut.
Dáváme je vařit do vroucí vody. Po třech minutách vaření je otočíme a za další tři minuty zkusíme, jestli jsou už provařené.
Hotové hned PROPÍCHNEME aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
Můžeme je potřít máslem, aby se také neslepily. Posypeme cukrem a tvarohem a polijeme máslem.
Z této dávky je asi 27 středně velkých knedlíků.
NAŠLA JSEM NA INTERNETU A VYZKOUŠELA. DOPORUČUJI
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a podle toho jak máme velké jahody si nařežeme čtverce. Jahody do těsta dobře zabalíme a necháme je ještě na vále dokynout asi 10 – 15 minut.
Dáváme je vařit do vroucí vody. Po třech minutách vaření je otočíme a za další tři minuty zkusíme, jestli jsou už provařené.
Hotové hned PROPÍCHNEME aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
Můžeme je potřít máslem, aby se také neslepily. Posypeme cukrem a tvarohem a polijeme máslem.
Z této dávky je asi 27 středně velkých knedlíků.
NAŠLA JSEM NA INTERNETU A VYZKOUŠELA. DOPORUČUJI
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bílčice
(upraveno)
24. 8. 2013, 9:25




nahlásit

Johca
(upraveno)
10. 7. 2010, 11:58
Dobrý den, dnes jsem dělala a jsou super
nadýchané, jemňoučké
no, mňamka - manžel s dětmi se jen olizovali
Díky za recept
Monika















nahlásit