(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Išlské koláčky

Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
14 dkg moučkového cukru
8 dkg mletých vlašských ořechu
trochu mleté skořice
28 dkg násla
1 vejce
Citronová kůra
Náplň.
10 dkg moučkového cukru
2 lžíce rybízové marmelády
15 dkg mletých lískových oříšku ( opražených )
trochu vanilky
3 žloutky
2 lžíce rumu
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg ztuženého tuku
Necháme rozehřát nad párou.
Postup přípravy
Všechny suroviny zpravujeme v těsto a dáme do mikrotenového sáčku uležet na 2 hodiny do chladu. Potom těsto vyválíme, vykrojíme formičkou kolečka a upečeme při 180 °C asi 10 minut. Druhý den je k sobě spojíme, namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme ořechem.
Náplň:
V kastrůlku zahřejeme rum, vlijeme rozšlehané žloutky a krátce povaříme ( abychom nejedli syrový žloutky ). Pak necháme vychladit a přidáme k ostatním surovinám. Promícháme a dáme do lednice uležet.
Náplň:
V kastrůlku zahřejeme rum, vlijeme rozšlehané žloutky a krátce povaříme ( abychom nejedli syrový žloutky ). Pak necháme vychladit a přidáme k ostatním surovinám. Promícháme a dáme do lednice uležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé