Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

0.0
SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience

2 vejce vyšleháme s 15 dkg cukru a 1 vanilkovým cukrem. Do husté pěny přidáme 25 dkg hladké mouky, 31 dkg mletých manldí a 1 lžíci skořice. Těsto propracujeme a vykrajujeme tvary. Ty potřeme sněhem - 1 bílek + 10 dkg cukru vyšlehat do husta. Celé dáme péct na pečící papír.

Postup přípravy

Troubu hlídáme - povrch nesmí moc zhnědnout, protože potom není hladký, ale praská.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kačík K. 13. 12. 2011, 12:55
Super recept.... teď jsem vytáhla první plecha a zaboha je z toho plechu nemůžu vydolovat :-( navíc bílek mi z toho odpadává :´( Zbytek asi udělám bez bílku a na peč. papír a jen obalím v moučce (H) Děkuji Káťa s rodinou (X) (Z) (child8)
Zrušený účet 17. 12. 2011, 14:05
@Kačík K. Káťo to mě mrzí...já myslela, že dnes už je docela jasné, že se peče cukroví na pečicím papíře.... *-) Každopádně to do receptu doplním. Na pečícím papíře peču skoro vše - kromě litách perníků a koláčů. (H)
Hanasaf 8. 12. 2009, 14:51
Dobrý den, je to zajímavý recept. Chtěla bych se zeptat, jestli těsto necháváte rozležet?
Zrušený účet 8. 12. 2009, 16:30
@Hanasaf těsto jsem nechávala uležet, ale nemusí to být...jinak těsto je tužší, po upečení je cukroví dost tvrdé, ale během tří dnů trochu povolí...jen aby jste nebyla překvapená, že to není klasicky křehké cukroví, jako třeba linecké.. :-$
macek80 7. 12. 2009, 22:50
Hani... :-$ :-$ :-$ Tak jsem právě vyndala poslední plech...musím říct...,že jako... |:o) |:o) |:o) |:o) Fakt moc moc dobré.....Jen těsto byl dot tuhé...,ale s tím jsem se popásla..a mám dotaz...změknou ještě..mám je takové tvrdší... *-) *-) *-) *-) Děkuji za recept..máte ode mě... (Y) (Y) (Y) (Y) Marky
Zrušený účet 8. 12. 2009, 8:35
@macek80 Já jsem měla těsto taky tuhé a zrovna tohle cukroví není takové to klasické křehké :^)je trochu tužší, ale není jako kámen. :-$Po upečení jsem ho měla dost tvrdé, ale do tří dnů změkla...ale jak říkám...jak linecké to není ;-)
macek80 8. 12. 2009, 13:45
@ Super..díky moc...už je na balkoně...alespon mi ho nikdo nebude ujídat... ;-) ;-) ;-) ;-)
sima73 2. 12. 2009, 19:31
(Y) (Y) to vypadá lákavě. *-) Hani a jak se to peče, na mírný plamen a pomalu? Mám strach, že ta poleva bude popraskaná *-) (L)
Zrušený účet 2. 12. 2009, 20:33
@sima73 Peče se to ve středně vyhřáté troubě a jak je poleva narůžovělá, tak to jde z trouby ven - když už je poleva tmavá, tak popraská (Y)Jinak chuťově jsou výborné :-$
sima73 4. 12. 2009, 8:12
@ Hani, ještě jeden dotaz (možná blbý). Ty mandle se musí spařit, oloupat, a potom pomlet, nebo je tam dáváte i se šlupkou *-). Děkuji
Zrušený účet 4. 12. 2009, 16:55
@sima73 se šlupkou a pomlet :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie