Koláč s povidly
Potřebné ingredience
Na 4 kusy si připravíme:
Na těsto:
250 ml mléka, 35 g droždí, 80 g krup. cukru, 500 g hl. mouky, špetku soli, 1 sáček vanilk. cukru, 2 žlourky, 1 vejce, 100 g másla, 2lžíce rumu, tuk na plechy, 1 vejce na potření
Na náplň:
500 g švestk. povidel, 1 lžičku strouh. citr.kůry, 4 lžíce rumu, 2 lžičky mleté skořice, 100 g dětských piškotů, 100 g oloup.mandlí
Postup přípravy
1. Z trošky vlaž. mléka, droždí, lžíce cukr a 2 lžic mouky necháme v teple vzejít kvásek.
2. Ze zbylé mouky, špetky soli, sukrů, žloutků, vejce, másla, mléka, rumu a kvásku vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout. Propracujeme a dáme kynout ještě jednou.
3. Povidla ochutíme citronovou kůrou, rumem a skořicí. Přidáme rozdrobené piškoty, podle potřeby zředíme troškou vlažné vody.
4. Těsto rozválíme a necháme na plechu ještě chvíli kynout.
Naneseme náplň a okraje potřeme vajíčkem. Dozdobíme je mandlemi a při 180 stupních Celsia pečeme asi 25-30 minut.
2. Ze zbylé mouky, špetky soli, sukrů, žloutků, vejce, másla, mléka, rumu a kvásku vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout. Propracujeme a dáme kynout ještě jednou.
3. Povidla ochutíme citronovou kůrou, rumem a skořicí. Přidáme rozdrobené piškoty, podle potřeby zředíme troškou vlažné vody.
4. Těsto rozválíme a necháme na plechu ještě chvíli kynout.
Naneseme náplň a okraje potřeme vajíčkem. Dozdobíme je mandlemi a při 180 stupních Celsia pečeme asi 25-30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 16:49








nahlásit