(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Moravské koláčky s majolkou
Potřebné ingredience
Na 30 kousků si připravíme:
Na těsto: 40 g droždí, 20 g cukru, 400 g hl.mouky, 250 ml mléka, špetku soli, 2 žloutky, 100 g majolky, 1 vejce na potření
Na náplnění a drobenku:
200 g mak.náplně, 200 g tvaroh.náplně, 200 g povidl.n., 70 g hl. mouky, 70 g moučk. cukru, 70 g másla
Postup přípravy
1.Droždí smícháme s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. Ke zbylé mouce pak přidáme žloutky, sůl, majolku a kvásek. Přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
2. Mezitím si ze 70 g hl. mouky a stejného množství moučk.cukru a másla uděláme drobenku.
3. Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka. Přeneseme je na plech, uprostřed vytlačíme důlek na náplně, posypeme je drobenkou a případně dozdobíme mandlemi či rozinkami.
Okraje potřeme vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a koláčky pečeme asi 15-20 minut.
2. Mezitím si ze 70 g hl. mouky a stejného množství moučk.cukru a másla uděláme drobenku.
3. Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka. Přeneseme je na plech, uprostřed vytlačíme důlek na náplně, posypeme je drobenkou a případně dozdobíme mandlemi či rozinkami.
Okraje potřeme vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a koláčky pečeme asi 15-20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 16:49