Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

MORAVSKÉ KOLÁČE

0.0
MORAVSKÉ KOLÁČE

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 65 g rozpuštěného másla nebo Hery, 40-50 g cukru, 10 g droždí, žloutek do těsta, trochu soli, muškátový oříšek, citronová kůra, 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření, na drobenku: 10 g másla, 10 g cukru, 10 g polohrubé mouky Náplň: povidla, slivovice (rum), skořice 1/2 vaničky tvarohu, 1 žloutek, namočené rozinky ve slivovici

Postup přípravy

Nejdříve si necháme vzejít kvásek (kvasnice, trocha cukru, mléka a hladké mouky). Ten poté přidáme k mouce. Přidáme mléko, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr, žloutek, trochu soli, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru. Domácím robotem nebo mixérem zpracujeme na nelepivé tésto, které necháme 1 hodinu vykynout.

Připravíme si náplně: Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem a přidáme namočené rozinky ve slivovici či rumu.
Povidla smícháme se skořicí a slivovičí či rumem.

Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 dílů - z této dávky bude 12 menších koláčů.

Z každého dílu uděláme placičku a naplníme tvarohem, jako buchty. Trochu zpácneme a přendáme na plech na pečící papír spojem dolů. Necháme dalších 30 minut nakynout ( až se zdvojnásobí ) Každý bochánek uprostřed zmáčkeme a do prohloubeného místa dáme lžičkou povidla. Takto naplněné koláče potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou.

Pečeme při 180 C až budou koláče zlatavé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 7. 3. 2018, 17:32
Krasne vypadaji (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie