(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Slané kynuté kuličky
Potřebné ingredience
KYNUTÉ TĚSTO: 4 hrnky mouky (2 hladké, 1 celozrnné hladké, 1 polohrubé), 1/2 hrnku mléka + 1/2 hrnku vody (obojí teplé), 1 vejce, 2 lžíce rozpuštěného tuku (nebo oliv. oleje), 1/2 kostky kvasnic, 1 lžička soli, sušené bylinky dle chuti ********** NA OBALOVÁNÍ: rozpuštěné máslo, strouh. Niva, strouh. Eidam, sezam, mák
Postup přípravy
Připravíme si kynuté těsto klasickým způsobem a necháme vykynout. Na vále propracujeme, rozdělíme na díly a rukama vyválíme "hada" (jako když děláme bramborové knedlíky). Odkrajujeme kousky, které potíráme máslem a obalujeme buď v strouh. sýru nebo sezamu, máku.
Obalené kuličky skládáme do předem vymazané formy (dortové, menší pekáček), těsně vedle sebe. Necháme ještě chvíli kynout a poté pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené potřeme máslem.
TIP: Do těsta můžeme zabalit třeba olivu, nebo kousek pikantní uzeniny.
Kuličky jsou výborné jako chuťovka k vínu, k salátům, polévkám, s pomazánkami........
DOBROU CHUŤ!
Obalené kuličky skládáme do předem vymazané formy (dortové, menší pekáček), těsně vedle sebe. Necháme ještě chvíli kynout a poté pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené potřeme máslem.
TIP: Do těsta můžeme zabalit třeba olivu, nebo kousek pikantní uzeniny.
Kuličky jsou výborné jako chuťovka k vínu, k salátům, polévkám, s pomazánkami........
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
4. 9. 2016, 19:33
Ilonáček
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:07