Nepravá mozečková polévka
Potřebné ingredience
3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1l vývaru z celeru nebo květáku, sůl, petrželka, polévkové koření
Postup přípravy
Připravíme si vývar z celeru nebo květáku. Vždycky dělám z celeru, protože z květáku milujeme klasickou jíškovou polévku. Tentokrát se mi přimotala do vývaru i petržel :-)
Na oleji zpěníme cibulku,
přidáme strouhanku a osmahneme.
Na osmaženou strouhanku rozklepneme vejce
a za stálého míchání necháme ztuhnout.
Pak už jen přidáme do vývaru, ochutíme polévkovým kořením, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a to je celé. Já ještě před koncem vaření dávám trochu nastrouhané mrkvičky aby byla polévka barevnější :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé