Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Košíčky piña colada

0.0
Košíčky piña colada

Potřebné ingredience

Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 150 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 250 g Hery, špetka soli, citrónová kůra a šťáva z 1 citronu, vanilkový cukr.
Ananasový krém: 125 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 3 lžíce kompo-tovaného ananasu, podle chuti likér Piña Colada.
Rozpuštěná bílá čokoláda, proužky barevného sušeného ananasu na ozdobení a barevné papírové košíčky.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme kokosové těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2 mm, vykrájíme kolečka, vložíme je do suchých formiček na košíčky a pečeme po dobu 8 minut při 170°C. Upečené zchladlé košíčky vyklepneme z formiček a vnitřek vytřeme rozpuštěnou bílou čokoládou. Necháme ztuhnout a mezitím si připravíme krém. Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme okapaný, nadrobno nasekaný ananas a podle chuti likér. Krémem naplníme připravené košíčky, uhladíme povrch, dáme do chladničky ztuhnout a potom je přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme proužky ananasu. Nakonec cukrovinky vložíme do barevných papírových košíčků.
viz všechny užasné recepty na www.sladkosti.net :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ankavi 7. 12. 2009, 10:21
Dobrý den, vypadá to báječně (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) Mám dotaz - myslíte, že by se to obešlo bez syrových žloutků?? *-) Dětem se je dávat bojím :^) Děkuji Ivana
Ilonáček 5. 12. 2009, 19:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie