Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kuře na cibulovo pikantní omáčce (sosíku)

0.0
Kuře na cibulovo pikantní omáčce (sosíku)

Potřebné ingredience

1 celé kuře (nebo jakýkoliv kousek s kostí - stehýnka nebo špalíčky...), 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 čajová lžička cukru krystal, hladká mouka,olej a máslo, sůl, celý a drcený kmín, pálivá červená paprika, ďábelská směs koření, krůtí pečeně.... na podlití voda nebo vývar...popř.bujon

Postup přípravy

V pekáčku, ve kterém budu následně kuře péct opeču si na oleji na půlkolečka nakrájenou cibuli. Opečeme do zlatova, přidáme na tenší plátky nakrájený česnek (nebo nasekáme), krátce zarestujeme.
Přidáme jednu čajovou lžičku cukru a mícháme - aby se cukr rozpustil a trochu nám zkaramelizoval - udělal barvu. Nebojte se té sladké chuti, vše se s kořením smíchá, ve výsledku nepoznáte. Ale opravdu jen krátce, přidejte asi 2lžice hladké mouky, promíchejte a pekáč odstavte.

Kuře - já použila celé - nebo díly si nasolte z obou stran, okmínujte, okořeňte paprikou a ďábelskou směsí a vložte do pekáčku, podlijte trochou vody. Malé plátky másla vložím na maso, pod křídlo a do takových míst.
Přikryjeme a pečeme na 250°C do měkka cca 1,5hodiny (podle potřeby). Ke konci odkryju pro kůrčičku. V průběhu pečení když se díváte nebo políváte kuře sosíkem ochutnejte a popřípadě dochuťte podle potřeby...

Podáváme nejlépe s bram.kaší nebo vařenými brambory.

Myslím, že tento pikantní recept ocení hlavně naši chlapi .-)Přeji dobrou chuť!

orestujeme cibuli, pak přidáme česnek

přidáme cukr - dobře vidíte dala jsem 2 lžičky - protože do mě mluvily děti - trošku jsme pak dochucovala víc kořením, ale bylo to v pohodě :-)

přidáme mouku a promícháme

cibule s kořením a odstavíme

Tady nakořeněné kuře a obložené máslem, podlijeme

Tady v průběhu pečení, já když dělám celé tak po hodině rozstřihnu a sosíkem podliju a popřípadě dochucuji.......

DOBROU CHUŤ :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie