(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Beléšky
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky, 125 g tuku, 100g cukru krupice, špetku soli, kostku kvasnic, 1/4 až 1/2 litru mléka, 3 žloutky, 200 g strouhaných jablek, na obalování cukr moučku a skořicový cukr nebo vanil.cukr se skořicí a nakonec tuk na smažení
Postup přípravy
Z uvedených surovin zaděláme kynuté těsto, do kterého přidáme strouhaná jablka.
Z těsta vykrajujeme malé kousky, vytváříme placičky a smažíme je na rozpáleném tuku.Horké obalujeme v cukru se skořicí a nejlépe hned podáváme.
Tohle jsme dnes ochutnali u nás v Muzeu a byla to mňamka!!!
Bohužel nemám ani fotečku, ani vlastní zkušennost s přípravou beléšek.Ale je to taková dobrota, že to asi vyzkoušíme :-).
Z těsta vykrajujeme malé kousky, vytváříme placičky a smažíme je na rozpáleném tuku.Horké obalujeme v cukru se skořicí a nejlépe hned podáváme.
Tohle jsme dnes ochutnali u nás v Muzeu a byla to mňamka!!!
Bohužel nemám ani fotečku, ani vlastní zkušennost s přípravou beléšek.Ale je to taková dobrota, že to asi vyzkoušíme :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brundice
(upraveno)
7. 12. 2009, 11:40
nezní to vůbec špatně,asi zkusím....
markéta265
(upraveno)
7. 12. 2009, 13:57
@brundice
Hani, pokud zkusíte, mohla bych Vás poprosit o ... Já se k nim asi hned tak nedostanu...ale receptík jsem sem dát musela!Je to fakt mňamka!!!!Děkujíííí Markéta
Ilonáček
(upraveno)
7. 12. 2009, 11:36