Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Kuličky rafaelo

0.0
Kuličky rafaelo

Potřebné ingredience

200g moučkového cukru,1dcl vody,250g sušeného mléka,1/2 tuku IVA ,1 vanilkový cukr,120-150g stouhaného kokosu,mandle a kokos na obalení

Postup přípravy

Cukry,vodu a tuk smícháme a zahřejeme tak,aby se směs rozpustila.Necháme trochu vychladnout,nemusí být úplně studené a přidáme sušené mléko a kokos,kokosu raději méně a potom, dle potřeby přidávat do uvedených 150g ,necháme chvíli vychladnout a tvarujeme kuličky,do každé zabalíme oloupanou mandli,celé pak obalíme v kokosu.

PS:loni jsem dělala rafaela ze Salka a moc mně to nenadchlo,ze začátku byly vynikající,ale čím déle byly uležené,tím byly sušší,kokos nasál salko dokonale ,takže kuličky byly opravdu suché a hodně dusivé,takže jsem se vrátila ke svému starému osvědčenému receptu,který zde uvádím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petrana a Matýsek 20. 12. 2009, 15:51
Evčo, včera jsem je udělala, nechala odležet do druhého dne (jsou lepčí) a dneska jsem neodolala ;-) a testla... nejdřív jednu kuličku ;-)... byla výýýborná a tak padly ještě dvě ;-)... a pak jsem je musela rychle schovat, neb bych je sežrala všechny najednou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). NEJLEPŠÍ RECEPTÍK (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
aero 13. 12. 2009, 10:27
Dobrý den Evi, právě jsem je dodělala - jsou vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Elenka mi ujídala už při dělání kuliček a myslím, že do Vánoc jich moc nevydrží :-) (kolednici)
mamculda (upraveno) 15. 12. 2010, 14:45
holky já jsem místo sušeneho mléka dala dětsky sunar a celý máslo bez roztopení a taky to bylo super (Y)tak jsem zkusila roztopit máslo ale udělalo mi to hrudky v těstě a nešlo spojit a drolí se mi to :´(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie