Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Beskydy

0.0
Beskydy

Potřebné ingredience

Na spodní těsto:
4 vejce (oddělit a bílky vyšlehat do sněhu), 1 kypřící prášek, 1 hrnek cukru moučka, 2 hrnky hladké mouky, 1 kostka - 250g měkké hery

Na náplň:
1 celé vejce, 2 kostky tvarohu ( v alobalu), 1 vanilkový puding, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka

Na peřinu:
3-4 bílky , 2 lžíce cukru moučka

Postup přípravy

Na spodní těsto:
V první míse si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a v druhé míse - žloutky, cukr a měkkou heru vyšleháváme nebo chceteli utřeme :-). Přidáme kypřící prášek, mouku a sníh a postupně vymícháváme aby se vše spojilo. Toto těsto je tužší.

Náplň:
Vše si smícháme dohromady, dobře vyšleháme do hladkého jednolitého "těsta"

Na peřinu:
Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, pak vmíchat ještě cukr.

Jak postupujeme:
Na vymazaný a vysypaný plech moukou rozetřeme naše třené těsto . Na něj vlijeme tvarohovou náplň a pak rozetřeme sněhovou peřinku.
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C - čas přesně nevím asi 35minut, poznáte podle krajů, nebo peřiny - popřípadě propíchněte špejlí.

♦♦PŘÍBĚH K TÉHLE BUCHTĚ♦♦
Musím Vám napsat, jak vznikla. Měli jsme s manželem na něco chuť a co upéct. Velmi máme rádi buchtu Himaláje, dělám ji od té doby co se tady na bazárku objevila. Peču ji skoro co druhý víkend :-)) hi No a já chtěla nějakou změnu , ale aby byla taky tak dobrá.... .-))) Tak jsem jednoho dne uklohnila tuhletu nádheru a pro srandu ji nazvala Beskydy. Protože jsem z Beskyd a na takový popud HIMALÁJE versus BESKYDY :-))))

Tady utřeno - žloutky, cukr, hera

přidán sníh

Tady na tvarohovou náplň

na vymazaný a vysypaný plechu rozetřít těsto do krajů...

Na těsto rozetřít tvarohovou náplň

a do třetice sněhovou peřinu .-)

tady jdou vidět vrstvy... nechávám si takový jeden rožek abych pak věděla při pečení

Hotovo upečeno :-)

Dobrou chuť! Pokud se rozhodnete pocukrovat, doporučuji až při servírování, jinak se peřinka ze sněhu "zpotí".....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

černa hora 7. 12. 2009, 15:40
(F) (F)Blaničko,děkuji Vám za přání,i já Vám přeji krásné svátky (stromecek) a vše nejlepší do Nového roku (silvestr)
Dermajetics 7. 12. 2009, 21:36
@černa hora Ivanko Vám taky a hlavně zdravíí (D) (silvestr2)
Ilonáček 7. 12. 2009, 11:38
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Dermajetics 7. 12. 2009, 21:36
@Ilonáček Ilonko děkuji :-)
černa hora 6. 12. 2009, 19:50
(flower) (flower) (flower) krásná buchtička!!!!!!!! |:o) |:o) |:o)
Dermajetics 6. 12. 2009, 22:42
@černa hora Ivanko děkuji, určitě vyzkoušejte :-) Přeji krásný advent (kolednici) (andel)
Zrušený účet 5. 12. 2009, 23:06
Sympatický koláčik, už len preto, že som bola za slobodna Beskydová. Určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Dermajetics 6. 12. 2009, 9:33
@ (L) :-) :-) To je hezké příjmení, tak třeba se Vám paní Milado bude i ta moje buchtička zamlouvat a bude péct skoro pořád. Určitě vyzkoušejte. Přeji krásný advent (andel) (kolednici)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie