Beskydy
Potřebné ingredience
Na spodní těsto:
4 vejce (oddělit a bílky vyšlehat do sněhu), 1 kypřící prášek, 1 hrnek cukru moučka, 2 hrnky hladké mouky, 1 kostka - 250g měkké hery
Na náplň:
1 celé vejce, 2 kostky tvarohu ( v alobalu), 1 vanilkový puding, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka
Na peřinu:
3-4 bílky , 2 lžíce cukru moučka
Postup přípravy
V první míse si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a v druhé míse - žloutky, cukr a měkkou heru vyšleháváme nebo chceteli utřeme :-). Přidáme kypřící prášek, mouku a sníh a postupně vymícháváme aby se vše spojilo. Toto těsto je tužší.
Náplň:
Vše si smícháme dohromady, dobře vyšleháme do hladkého jednolitého "těsta"
Na peřinu:
Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, pak vmíchat ještě cukr.
Jak postupujeme:
Na vymazaný a vysypaný plech moukou rozetřeme naše třené těsto . Na něj vlijeme tvarohovou náplň a pak rozetřeme sněhovou peřinku.
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C - čas přesně nevím asi 35minut, poznáte podle krajů, nebo peřiny - popřípadě propíchněte špejlí.
♦♦PŘÍBĚH K TÉHLE BUCHTĚ♦♦
Musím Vám napsat, jak vznikla. Měli jsme s manželem na něco chuť a co upéct. Velmi máme rádi buchtu Himaláje, dělám ji od té doby co se tady na bazárku objevila. Peču ji skoro co druhý víkend :-)) hi No a já chtěla nějakou změnu , ale aby byla taky tak dobrá.... .-))) Tak jsem jednoho dne uklohnila tuhletu nádheru a pro srandu ji nazvala Beskydy. Protože jsem z Beskyd a na takový popud HIMALÁJE versus BESKYDY :-))))
Tady utřeno - žloutky, cukr, hera
přidán sníh
Tady na tvarohovou náplň
na vymazaný a vysypaný plechu rozetřít těsto do krajů...
Na těsto rozetřít tvarohovou náplň
a do třetice sněhovou peřinu .-)
tady jdou vidět vrstvy... nechávám si takový jeden rožek abych pak věděla při pečení
Hotovo upečeno :-)
Dobrou chuť! Pokud se rozhodnete pocukrovat, doporučuji až při servírování, jinak se peřinka ze sněhu "zpotí".....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé