(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
BRIOŠKY
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, 6 lžic cukru, špetka soli, 2 vajíčka, 125 ml oleje, droždí asi 30 g, 250 ml mléka
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, cukr, zalejeme teplým mlékem do kterého rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek a potom přidáme vejce, olej, a sůl. Vyhněteme těsto. Necháme hodinku kynout. Po vykynutí tvoříme tvary podle své fantazie, nebo loupáčky. Dáme na plech, necháme ještě chvíli kynout pod utěrkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme na 190°C asi 5 min. do růžova. Toto těsto požívám i na vánočku, koláče, české buchty....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
30. 9. 2009, 22:39