Broskváčky
Potřebné ingredience
piškot :
6 vajec
24 dkg cukru krupice
2 vanilkové pudingy
20 dkg polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
6 lžic vlažné vody
krém:
4 vanilkové pudingy bez vaření – Créme Olé Dr.Oetker
50 dkg vody
25 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
Vanilkové pudingy dobře rozmícháme ve vodě a necháme chvíli stát.
Ušleháme máslo s cukrem a postupně do něj zašleháme připravený puding.
šlehačka:
2 (0,5l) rostlinné šlehačky Cremefine na šlehání Rama
1 vanilkový cukr
1 lžíce moučkového cukru
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
1 dl vody
Šlehačky ušleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem dotuha.
Želatinový ztužovač rozmícháme ve vodě, necháme půl minuty stát a pak postupně zašleháme do připravené ušlehané šlehačky
.
dále potřebujeme:
10 velkých půlek kompotovaných broskví
čokoládová poleva
Postup přípravy
Bílky ušleháme s polovinou cukru.
Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru do pěny a postupně zašleháme 6 lžic vlažné vody.
Mouku promícháme s puningovým práškem a lehce měchačkou vmícháme do ušlehaných žloutků. Pak vmícháme ušlehané bílky.
Dáme na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou a pečeme asi 20 minut.
Po upečení necháme vychladit a natřeme na to krém, poklademe broskve (několik si jich necháme na ozdobení) nakrájené na malé kostičky, pak potřeme šlehačkou a ozdobíme kousky broskve a pocákáme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé