(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mrkvánky

Potřebné ingredience
mrkev, tuk, sůl, kvasnice, moučkový cukr, hladká mouka, povidla
Postup přípravy
6 velkých mrkví uvaříme a pomeleme na mlýnku na maso. Přidáme 10 dkg tuku (může být i sádlo), 15 dkg mouč. cukru, špetku soli, 1 malé kvasnice, hladké mouky tolik, aby vzniklo podajné těsto (hustší) a necháme 1 hodinu kynout. Vyválíme na vále asi půl cm silnou placku, vykrájíme větší kolečka, doprostřed dáme povidla (můžeme dát i marmeládu, ale hodně teče, chce to opravdu hustou), přeložíme na půl a okraje pevně stlačíme. Pečeme na plechu s pečíčím papírem ve vyhřáte troubě ( 180 ) dozlatova.
DOBROU CHUŤ
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
4. 9. 2009, 20:40






nahlásit