(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
MRAKY

Potřebné ingredience
Odpalované těsto,karamelový krém, šlehačka, čokoláda, rum
Postup přípravy
Odpalované těsto-250 ml vody,12,5 dkg tuku(já použila Zlatou Hanu),15 dkg hladké mouky,4 vejce,trochu soli
Pekáče vymazat .
Karamelový krém-20 dkg cukru krupice zkaramelizujeme a přilejeme asi 2 dcl mléka,necháme rozvařit. 3 pudinkové prášky rozmícháme ve 3 dcl mléka a vlijeme do karamelu a uvaříme hustý pudink.Do horkého pudinku vmícháme 1a 1/2 másla a necháme vychladit.
Šlehačka-250 ml ušleháme s 2 vanilkovými cukry(používám rostlinnou,tak není třeba ztužovač)
Rumem pocákáme obě placky pro vůni.
Pekáče vymazat .
Karamelový krém-20 dkg cukru krupice zkaramelizujeme a přilejeme asi 2 dcl mléka,necháme rozvařit. 3 pudinkové prášky rozmícháme ve 3 dcl mléka a vlijeme do karamelu a uvaříme hustý pudink.Do horkého pudinku vmícháme 1a 1/2 másla a necháme vychladit.
Šlehačka-250 ml ušleháme s 2 vanilkovými cukry(používám rostlinnou,tak není třeba ztužovač)
Rumem pocákáme obě placky pro vůni.

připravené těsto

upečené těsto

natřeno karamelovým krémem

se šlehačkou

přiklopené 2 plackou

už hotové a jdou do ledničky

natřené těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bianco
(upraveno)
4. 3. 2011, 10:38
Nedávno jsem pekla, bylo to opravdu vynikající. Manželovo slova byla, že nikdy nic lepšího nejedl. Karamelový krém a šlehačka spolu dohromady ... vynikající.

nahlásit

marketa2222
(upraveno)
16. 11. 2010, 14:47
Naprostá fantazie
. Dělala jsem je včera poprvé, ale všichni si mlaskáme
. Výýýýýýborný recept. Máte i nějaký extra tip na vánoční cukroví? Markéta a moc





nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
22. 10. 2010, 13:29





nahlásit
marcela apolena
(upraveno)
21. 10. 2010, 22:16
Prosím: to odpalované těsto stačí na obě placky nebo jenom na jednu. A ještě k tomu těstu- je tuhé nebo řídké? Děkuji za odpověď
nahlásit

Handulka0
(upraveno)
22. 10. 2010, 16:17
@marcela apolena
Těsto je na dva plechy,a jde krásně rozetřít ,tak ať se povedou


nahlásit
eva1953
(upraveno)
22. 10. 2010, 11:17
@marcela apolena
Tuhle buchtu taky dělám u nás se jmenujou hrby protože hodně naskočí a dávám je na dva plechy rozetřu, těsto je věnečkové .Mám trochu jiný recept ale většinou je to stejné .











nahlásit

Hyzule
(upraveno)
21. 10. 2010, 20:05
mohla by jste prosím popsat jak děláte ten karamelový krém podrobněji?Dělávám vanilkový a ten váš mě láká vyzkoušet.Karamel jsem dělávala jako dítě a byla to tvrdá hmota.Děkuji

nahlásit
rozen
(upraveno)
22. 10. 2010, 12:12
@Hyzule
Pozri si toto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=93635&user=169680
nahlásit

Handulka0
(upraveno)
21. 10. 2010, 20:18
@Hyzule
Nebojte se toho ,cukr se krásně rozpustí,já mám keramickou desku a jde to i bez míchání,nechat do světle hněda a pak tam nalijete mléko (pozor, začne to kypět ),míchat ,až se všechno rozpustí a pak jen dát ty pudinky ,rozmíchané ve zbytku mléka a uvaříte jako klasiku pudink,hned tam dát máslo a rozmíchat a vychladit.Studený krém jen přešlehat a je hotovo.Je to opravdu dobrůtka



nahlásit

Kamila.B.
(upraveno)
21. 10. 2010, 22:23
@Handulka0
Prosim vás jak je to s tím těstem,dávka je na obě placky nebo jen na jednu????


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
21. 10. 2010, 21:05
@Handulka0
Moc děkuji za radu.Jak vyzkouším,písnu výsledek.Máte je ukáázkové.



nahlásit

efu
(upraveno)
21. 10. 2010, 20:01
je to luxusní buchta,maminka dělá...doporučuji všem

nahlásit